Lejkersi konačno do pobede, Niksi prekinuli niz poraza

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Jan.2013, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lejkersi konačno do pobede, Niksi prekinuli niz poraza

Predvođeni Kobijem Brajantom i Dvajtom Hauardom Lejkersu su u Los Anđelesu savladali Klivlend sa 113:93 i prekinuli niz od šest uzastopnih poraza.
Sa 23 poena Brajant je bio najefikasniji akter utakmice, pri čemu je imao i šest asistencija. Samo poen manje ubacio je Hauard koji je sa 14 uhvaćenih lopti bio najbolji skakač susreta.
U poraženom timu bolji od ostalih bio je Kajri Irving sa 15 koševa.

Seriju poraza takođe su prekinuli i Njujork Niksi. Oni su pred domaćom publikom savladali Nju Orleans 100:87 i zabeležili trijumf posle tri poraza.
Karmelo Entoni je predvodio tim iz Velike Jabuke sa 27 poena (7 skokova) i ovo mu je 24. uzastopna utakmica da je zabeležio više od 20 poena. Novajlija Kris Koplend nanizao je 22 koša.
Erik Gordon bio je najefikasniji u redovima Hornetsa sa 22 poena, dok je prvi pik na draftu Entoni Dejvis meč završio sa 13 poena i osam skokova.

San Antonio je dobio 12. utakmicu za redom na domaćem parketu pošto je savladao Minesotu 106:88.
Toni Parker bio je najzapaženiji u pobedničkom timu sa 20 poena, dok je rezervista Geri Nil dodao 15 koševa. Sparsi su drugo poluvreme igrali bez Manu Đinobilija, koji je povredio levi zglob.
Vulvsi su treći put zaredom poraženi. Dobra vest za njih je što se posle dve utakmice pauze zbog povrede leđa, vratio Džej–Džej Barea i ovog puta je bio najefikasniji sa 15 poena i šest asistencija.
Bivši igrač Partizana i crnogorski reprezentativac Nikola Peković postigao je 14 poena i četiri skoka.

Rezultati
Njujork – Nju Orleans 100:87
Toronto – Milvoki 96:107
Bruklin – Indijana 97:86
San Antonio – Minesota 106:88
Denver – Golden Stejt 116:105
Portland – Oklahoma 83:87
L.A. Lejkers – Klivlend 113:93

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

KRAJ CRNE SERIJE: Konačno pobeda Lejkersa

Izvor: Kurir, 14.Jan.2013

U noći između nedelje i ponedeljka odigrano je sedam utakmica NBA lige, a veče je definitivno obeležila pobeda Lejkersa nakon šest poraza u nizu..LOS ANĐELES - Predvođeni Kobijem Brajantom i Dvajtom Hauardom Lejkersu su jutros u Los Anđelesu savladali Klivlend sa 113:93 i prekinuli niz od šest...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.