Lavrov doputovao u Njujork — Ministarstvo spoljnih poslova

Izvor: Vostok.rs, 24.Apr.2023, 11:21

Lavrov doputovao u Njujork — Ministarstvo spoljnih poslova

 Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je u Njujork gde će 24. i 25. aprila učestvovati na sednicama Saveta bezbednosti UN, izjavila je u ponedeljak portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Sergej Lavrov je stigao u Njujork. Sutra će se održati sednica SB UN kojom će predsedavati“, napisala je ona na svom Telegram kanalu. Takođe je napomenula da je istovremeno preko 700.000 ljudi pratilo njegov let koristeći Flightradar sa ukupno skoro 3 miliona. „Rekord“, dodala je Zaharova. Očekuje se da će u ponedeljak najviši ruski diplomata održati sastanak sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom. Ranije je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao da je Rusija nakupila dosta tema za razgovor. Pored toga, Lavrov je pozvao najviše diplomate nekoliko zemalja, uključujući američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, da učestvuju na sednicama Saveta bezbednosti kojima predsedava Rusija. Pitanje interakcije licem u lice između Lavrova i Blinkena u UN ostaje otvoreno. Prema rečima ruskog ministra spoljnih poslova, Moskva je spremna da razmotri sastanak sa Blinkenom i nikada ne odbija ozbiljne predloge za dijalog američke strane. Međutim, pre odlaska ruske delegacije u Njujork, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je da još nema planova za takav sastanak i da će se njegova mogućnost „odrediti u zavisnosti od okolnosti“. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.