LVMH kupuje Tiffany uz popust

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Okt.2020, 10:36

LVMH kupuje Tiffany uz popust

Najveći posao u sektoru luksuza ponovo je na stolu pošto je čuveni njujorški draguljar Tiffany pristao na svoju prodaju kompaniji LVMH iz Pariza po ceni manjoj od one koju je očekivao

LVMH će platiti 131,50 dolara za svaku akciju Tiffany-ja, odnosno ukupno 15,8 milijardi dolara, dok je američka firma očekivala 16,2 milijarde dolara koliko su Francuzi ponudiili ranije ove godine.

Firma LVMH vlasnica brendova Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, niza marki >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << vina i, posebno, šampanjca, izgledalo je da je prošlog meseca odustala od kupovine Tiffany-ja, jer je rekla da je vlada Francuske tražila od nje odlaganje tog posla zbog pretnje Vašingtona američkim carinama na francusku robu.

Sada izgleda da je otpao taj razlog dvoumljenja Francuza, a poslednjih dana se tvrdi da veliki akcionari obe firme navaljuju da se postigne dogovor.

Uvereni smo, kao i uvek, u impresivan potencijal brenda Tiffany i verujemo da je LVMH pravi dom za njega„, rekao je izvršni direktor LVMH Bernar Arno.

Tiffany je poslednjih godina pokušao da povrati sjaj ere od pre pola veka kada je blistao i u filmu „Doručak kod Tifanija“, ali se pokazalo da se njegova verna klijentela osula jer je ostarila. Pokušao je da se preusmeri na mlađe kupce i snažno se reklamira na internetu, a u toj transformaciji bi mogao da mu pomogne LVMH.

LVMH, proizvođač luksuzne potrošne robe, veruje da će uspeti da ojača poziciju Tiffany-ja na američkom tržištu vrhunskog nakita i očekuje useh i na tržištu Kine, gde se Tiffany već proširio.

Francusku kupovinu američke kompanije su već odobrili upravni odbori obe firme i očekuje se da ugovor bude potpisan početkom sledeće godine.

Izvor: Beta
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Pariz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.