Koronavirus obara cenu nafte

Izvor: B92, 27.Jan.2020, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koronavirus obara cenu nafte

Njujork -- Cena nafte marke "Brent" je prvi put od 1. novembra pala ispod 60 dolara za barel.

Pad cena nafte se desio zbog straha od epidemije koronavirusa. Cena nafte marke "Brent" je pala za 3,41 odsto, na 58,62 dolara za barel, a VTI za 2,29 odsto, na 52,95 dolara.

Investitori se plaše da bi brzo širenje nove bolesti moglo negativno da se odrazi na svetsku ekonomiju, pa i na potražnju za energentima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Koronavirus je, prema najnovijim podacima, odneo 80 života, a samo u Kini je zaraženo najmanje 2.744 osoba, javljaju mediji, prenosi Sputnjik.

Oko 60 miliona osoba pogođeno je delimičnim ili potpunim karantinom, budući da su vlasti u nekoliko kineskih gradova zabranile ulazak i izlazak iz grada.

Kako je za Sputnjik izjavio portparol Ambasade Ruske Federacije u Kini Georgij Jegorov, na teritoriji kineske provincije Hubej, koja je epicentar koronavirusa, nalazi se 140 ruskih građana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi slučajevi koronavirusa zabeleženi u srpskom jeziku

Izvor: RTS, 27.Jan.2020

Svetu preti koronavirus, a o tome se nešto može reći i iz ugla lingvistike.. . KORONAVIRUS. „Koronavirus se širi po celom svetu: prvi slučajevi u Maleziji i Australiji, u Kini umrla 41 osoba“, naslov je jedne od vesti...

Nastavak na RTS...

Cene nafte na nizbrdici,"brent" na najnižem nivou od oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2020

Cene nafte nastavile su danas pad spustivši se ispod 60 dolara prvi put u gotovo tri meseca, pošto su informacije o rastu broja žrtava od kineskog koronavirusa i o tome da je sve više kompanija primorano da obustavi rad pojačalo očekivanja da će tražnja za "crnim zlatom" usporiti...Severnomorska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.