Kompanija Tesla pretekla Toyotu po vrijednosti

Izvor: Capital.ba, 02.Jul.2020, 11:01

Kompanija Tesla pretekla Toyotu po vrijednosti

NJUJORK – Kompanija Tesla postala je najvredniji svjetski proizvođač automobila, pretekavši Toyotu, pošto je cijena njenih akcija zabilježila rekordan skok. Akcije ovog proizvođača električnih automobila dotakle su 1.134 dolara u srijedu ujutro, čime je tržišna vrijednost kompanije dostigla 209,47 milijardi dolara, što je otprilike za četiri milijarde dolara više od Tojotine trenutne tržišne kapitalizacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << izvještava BBC. Kasnije tok trgovanja, akcije Tesle su skliznule. Ipak, Toyota je u pogledu prodaje i dalje svjetski “broj 1”, s obzirom na to da je prošle godine prodala oko 30 puta više automobila, i da ima više od 10 puta veće prihode od američkog rivala. Japanska kompanija je prodala 10,46 miliona vozila tokom poslovne godine, koja je završena u martu, i ostvarila prihod od 30,2 biliona jena (281,20 milijardi dolara). Kompanija Tesla je 2019. godinu završila s prodajom od samo 24,6 milijardi dolara, isporučivši 367.200 vozila, navodi britanski javni servis. Međutim, investitori su optimistični u pogledu potencijala ameriške firme, i po svemu sudeći vjeruju da bi ona mogla da dominira na tržištu električnih automobile u budućnosti. Kalifornijska kompanija je zabilježila tri profitabilna kvartala zaredom prošle godine i zadržala taj zamajac tokom prva tri mjeseca 2020. godine, uprkos epidemiji virusa korona. Vlasnik Tesle, Ilon Mask, izjavio je da će ove godine kupcima isporučiti 500.000 vozila. Vrijednost Tesle je sada oko tri puta veća od vrednosti američkih konkurenata, General Motorsa i Forda. Tanjug Чланак Kompanija Tesla pretekla Toyotu po vrijednosti се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Tesla pretekla Toyotu po vrednosti kompanije

Izvor: AutoBlog, 02.Jul.2020

Kako prenosi Tanjug, kompanija “Tesla” postala je najvredniji svetski proizvođač automobila, pretekavši Tojotu, pošto je cena njenih akcija zabeležila rekordan skok. Akcije ovog proizvođača električnih automobila dotakle su 1.134 dolara u sredu ujutro, čime je tržišna vrednost kompanije...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.