Izvor: RTS, 11.Sep.2021, 16:25

Komemoracija u Njujorku počela minutom ćutanja, pročitana imena poginulih

Oglašavanjem zvona i minutom ćutanja počela je centralna komemoracija obeležavanja 20 godina od terorističkih napada u Sjedinjenim Američkim Državama.
Sjedinjene Američke Države obeležavaju dve decenije od terorističkih napada, u kojima je na tri lokacije poginulo gotovo tri hiljade ljudi.

Na centralnoj komemoraciji u Njujorku prisustvovali su američki predsednik Džozef Bajden, bivši predsednici Barak Obama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Bil Klinton, i drugi zvaničnici.
Američki pevač Brus Springstin na ceremoniji je izveo svoju pesmu "I‘ll see you in my dreams" (Videću te u svojim snovima) na memorijalnom trgu Svetskog trgovinskog centra.
Publika, u kojoj su mnoge porodice poginulih u napadu, aplaudirala je nakon pesme, a porodice žrtava su zatim nastavile sa nabrajanjem imena poginulih, što je tradicija od prve godišnjice napada, prenosi AP.
Bajden je obišao svaku od lokacija na kojima su se dogodili napadi. Posle Njujorka, otišao je u Šenksvil u Pensilvaniji, gde je došao i bivši predsednik Džordž Buš, koji je vodio SAD u vreme napada.
Nakon Pensilvanije, Bajden je posetio i Pentagon. 
Memorijali stradalima u napadu sa najozbiljnijim posledicama u savremenoj američkoj istoriji održavaju se na još dve lokacije, gde su napadači oborili otete avione - u Pentagonu i u polju u blizini Šenksvila u Pensilvaniji.
Američki predsednik je u snimljenom obraćanju poručio da je "u borbi za dušu Amerike - jedinstvo najveća snaga".
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAN KADA JE RAT POKUCAO I NA VRATA AMERIKE: Zvuk jecaja u Njujorku, Bajden se suzdržavao da ne brizne u plač (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2021

Prošlo je punih 20 godina od napada..U Njujorku je oglašavanjem zvona i minutom ćutanja počela centralna komemoracija obeležavanja 20 godina od terorističkih napada u SAD...Među prisutnima su američki predsednik Džozef Bajden, bivši predsednici Barak Obama i Bil Klinton, kao i mnogi drugi zvaničnici,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.