Kasandra Kler o filmskoj adaptaciji romana Grad kostiju

Izvor: Art-anima.com, 20.Avg.2013, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasandra Kler o filmskoj adaptaciji romana "Grad kostiju"

Pre šest godina američka autorka Kasandra Kler predstavila je mladoj čitalačkoj publici književni lik Kleri Frej, devojku koja zahvaljujući svom tajanstvenom poreklu ima sposobnosti da vidi zapanjujuće i naizgled nemoguće stvari. KnjigaInstrumenti smrti: Grad kostiju" ubrzo je postala svetski fenomen.

"Uvek sam bila ljubitelj fantazije i epskih priča o dobru i zlu", rekla je Kasandra i dodala, "želela sam da napišem priču o odrastanju i sazrevanju, u kojoj će centralni lik biti devojka, koja živi u Njujorku. Jer, kada sam se ja doselila u ovaj grad, bila sam opčinjena njegovom istorijom."

Ubrzo je usledila ponudu za film, o čemu je autorka uvek sanjala.

"Kada pišete knjigu, nadate se da će jednog dana biti snimljen film po njoj, ali ne možete da računate sa sigurnošću na to. Ja i dalje ne mogu da verujem da mi se to desilo."

U Los Anđelesu je 12. avgusta održana svetska premijera filma "Instrumenti smrti: Grad kostiju", a Kasandra Kler je zadivljena kako je njena književna kreacija ispala na platnu.

"Pisanje je usamljeni posao. Likove zamišljaš i samo su u tvojoj glavi, ali kada vidite tu priču na ekranu i glumce u kostimima, to je neverovatno iskustvo", rekla je Kasandra.

Knjiga "Instrumenti smrti: Grad kostiju" prevedena je na 36 jezika, sa više od  22 miliona prodatih primeraka širom sveta. Prevod knjige na srpski jezik objavila je izdavačka kuća "Čarobna knjiga".

Iz distributerske kuće "Tuck" stižu najave da će se filmska adaptacija naći na redovnim repertoarima domaćih bioskopa od 05. septembra 2013. godine.
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.