KAKO JE KOLINDA UHVAĆENA U LAŽI Htela je da sakrije da je pričala sa Dačićem, tvrdila je da su se samo pozdravili u hodniku, a onda su se POJAVILI SNIMCI

Izvor: Press, 25.Sep.2019, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO JE KOLINDA UHVAĆENA U LAŽI Htela je da sakrije da je pričala sa Dačićem, tvrdila je da su se samo "pozdravili u hodniku", a onda su se POJAVILI SNIMCI

Iako se svojski trudila da pojasni da se sa srpskim šefom diplomatije u Njujorku nije srela, hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović demantovali su snimci iz Ujedinjenih nacija.
Foto:blic
Možda je na taj susret juče mislila kada je pojasnila da se sa Dačićem srela na hodniku, samo što se malo preigrala ne računajući i na >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kamere, koje su pak snimile njen kratak pozdrav i razgovor sa Dačićem u velikoj dvorani Ujedinjenih nacija.

Zašto joj je toliko stalo da objasni javnosti da se sa Dačićem nije srela, nikome nije najjasnije, tim pre što je iz srpskog Ministarstva spoljnih poslova samo naznačeno da je Dačić u Njujorku kratko razgovarao sa brojnim svetskim zvaničnicima, između ostalog i sa hrvatskom predsednicom.
Ona pak takav razgovor ni u jednom saopštenju nije pomenula, a tokom jučerašnjeg dana njen kabinet je objašnjavao da Grabar-Kitarović nije imala bilateralni susret sa Dačićem (iako to niko nije ni rekao), kao i da se sa Dačićem srela na hodniku.
 



Foto: UN / Promo
- “U Njujorku nije održan bilateralni sastanak hrvatske predsednice i srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. Hrvatska delegacija je srpsku delegaciju srela na hodniku, kao i desetine drugih. Ako predsednica nekog pozdravi, to nije bilateralni sastanak” - navedeno je u saopštenju hrvatske predsednice, uz opasku da se "kurtoazni susret i pozdrav na hodniku okarakterizirati kao bilateralni susret smatramo nepristojnim i nekorektnim".
Kako se vidi na snimku na sajtu UN, Dačić se sa Grabar Kitarović srdačno pozdravio u velikoj dvorani.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.