Josipović: U Hagu nisu pravi ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2011, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: U Hagu nisu pravi ljudi

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u Njujorku da nije siguran da su se "s hrvatske strane u Hagu našli pravi ljudi", ali da Hrvatska mora prihvatiti odluke haškog Tribunala.

Na pitanje hrvatskih iseljenika u Njujorku šta misli o radu Haškog suda i presudama generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, Josipović je u ponedeljak uveče (po lokalnom vremenu) rekao da je to "osetljivo pitanje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
"U Domovinskom ratu nažalost bilo je zločina, ali je Hrvatska vodila pravedni, odbrambeni rat. Lično, kao pravnik, nisam zadovoljan rezultatima suđenja u Hagu i ne samo kada je reč o hrvatskoj strani. Nisam siguran ni da su se s hrvatske strane tamo našli pravi ljudi", rekao je Josipović.

On je istakao da odluke Suda u Hagu treba poštovati i dodao da "greše i domaći sudovi, ali i međunarodni", prenosi agencija Hina.

Josipović je dodao da ne veruje da će najavljeno okupljanje Hrvata u Hagu u znak podrške Gotovoni i Markaču, koristiti tim generalima, ali je dodao da to spada u slobodu izražavanja.

Komentarišući stanje u Hrvatskoj, Josipović je rekao da je dobra vest završetak pregovora s EU, a manje dobra to što je ekonomska situacija loša.

Ivo Josipović je u ponedeljak doputovao u Njujork gde će učestvovati u radu 66. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.