Još jedna Trampova afera

Izvor: Piplmetar.rs, 23.Apr.2023, 20:30

Još jedna Trampova afera

EPA-EFE/JIM THE BOSI / BAZEN OPREZ
Već jako ljubljena reputacija Donalda Trampa uskoro bi mogla da pretrpi još jedan udarac.
Ime, bivši kolumnista Džin Kerol ove nedelje će konačno dobiti svojih pet minuta na sudu u Njujorku, skoro tri decenije nakon što je javno objavila da je Donald Tramp na seksualni život zauzeo vreme.
Dok se suočava sa aferom koja uključuje porno glumicu Stormi Danijels, krivom prijavom za pokušaj nameštanja izbora 2020. i napadom >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << na Kapitol, bivši predsednik se „smeši“ na još jednom.
Kerol optužuje Trampa da ju je silovao u vršaonici Nove robne kuće Bergdorf Goodman negde krajem 1995. ili početkom 1996. godine. Ona tvrdi da je američki biznis prepoznao u kupovini i tražio pomoć u odabiru poklona za svoju suprugu, što joj je u početku delovalo veoma šarmantno, ali su onda stili do odeljenja. „Skinuo je mali providni bodi sa pulta i rekao mi da ga isprobam“, kaže Kerol. Tu sam se našao u nevolji, jer smo ušli u svlačionicu i on je zatvorio vrata.
Kerol navodi da ju je nakon toga Tramp silovao nekoliko minuta, dok nije uspela da se oslobodi i pobegne. Ovo je ispričala dvojici prijatelja, ali nije obaveštavala policiju, jer joj je, kako kaže, jedan od prijatelja savetovao da se ne upušta u tako nešto ako ne želi da Tramp ostane”.
Predmislila se tek nakon što je Tramp imenovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, i to tek nakon što je javnost preplavljena nizom mogućnosti na račun filmskog producenta Harvija Vajnštajna, što je došlo do formiranja.
A Tramp, budući da je Tramp, odgovorio je na svoj uobičajeni način, tvrdi da nikada u životu nije sreo Džin Kerol, jer se nekoliko zajedničkih fotografija nije složilo. „Potpuno je smislila priču da sam je sreo na vratima prepune robne kuće u Njujorku i silovao je. To je prevara i laž. Kako ne bi trebalo da kažem, hoće: Ova žena nije moj tip!”, napisao je Tramp na mreži Truth Social.
Čini se da će Trampov pravni tim tužiti Kerol zbog političkog motivisanog napada, a sudija dozvoljava brani da iznese dokaze ako ih ima. Njenu tužbu delimično finansira Reid Hofman, milijarder i suosnivač LinkedIn-a, a vrh toga i Trampov disident.
Kerol će svedočiti zajedno sa dvojicom pomenutih prijatelja, a bivši predsednik je obavestio sudiju Luisa Kaplana da neće prisustvovati slušanju jer ne želi da svojom kolonom izaziva saobraćajne kola.
Lari Sabato, direktor Centra za politiku Univerziteta u Virdžiniji, smatra da će, ako žiri utvrdi da je Tramp silovao Kerol, sigurno doći do političkih posledica, ali one neće biti trenutno. „To neće uticati na njegovu bazu birača i fanove. Nije ih briga. To ne samo da mu ne bi naškodilo, već bi samo ojačalo sliku o njemu kao žrtve političkog progona među njegovim pristalicama. „Žao mi je što to kažem, ali mislim da bi ceo ovaj slučaj bio samo plus u njegovoj nominaciji“, kaže on.
Džin Kerol vodi dve odvojene bitke protiv Donalda Trampa. Prva bitka je ona iz 2019. godine kada je Tramp optužio za klevetu, negirajući njene tvrdoće, a ta bitka će morati da sačeka. Pred njom je sada druga, mnogo važnija, ona koja bi Donaldu Trampu, pored svih njegovih zločinačkih titula, dodala još jednu, možda i najgoru – titulu silovatelja.


Detaljnije

Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Donald Tramp

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Suđenje u Njujorku bi Trampu moglo da donese novu „titulu“

Izvor: Danas, 23.Apr.2023

Duboko narušena reputacija bivšeg američkog predsednik Donalda Trampa mogla bi da pretrpi još jedan ozbiljan udarac dok njujorška porota odlučuje da li je on silovatelj, piše Gardijan.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.