Jedina žena na svetu koja je rođena u 19. veku

Izvor: B92, 08.Jun.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedina žena na svetu koja je rođena u 19. veku

Italijanka Ema Morano je jedina žena na svetu koja je rođena u 19. veku. Ona veruje da dugo živi jer svaki dan jede tri jajeta.

Italijanka Ema Morano službeno je ostala jedina osoba na svetu koja je rođena u 19. veku u gradiću Čivijasko u Pijemontu, još za vladavine kralja Umberta I. Rođena je 29. novembra 1899, a danas ima 116 i po godina.

Pre nje je najstarija osoba na svetu bila Amerikanka Suzana Mušat Džons, koja je nedavno umrla u svom domu u Njujorku. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ona je bila poslednja Amerikanka rođena u 19. veku.

Najdugovečnija osoba ikad, a da je to potvrđeno službenim dokumentima, bila je Francuskinja Žana Kalment, rođena 1875, koja je umrla 1997, kada je imala 122 godine i 164 dana.

Ema Morano danas smatra da je njena dugovečnost rezultat toga što celoga života jede tri jajeta dnevno, od čega dva sirova, što joj je još kao devojčici propisao lekar kao terapiju zbog anemije.

U poslednjih 200 godina očekivani životni vek povećao se širom sveta, a posebno u razvijenim zemljama. Najduže se živi u Japanu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ONA JE JEDINA NA SVETU ROĐENA U 19. VEKU: Italijanka veruje da je tajna dugovečnosti tri jaja dnevno

Izvor: Kurir, 08.Jun.2016

...Ema Morano je rođena u gradiću Civiasko u Pijemontu, još za vladavine kralja Umberta I Rođena je 29 novembra 1899 i danas ima 116 i po godina..Emma Morano is 116 years old Read her story here!https://tco/WIeYZ0sCiH pictwittercom/H7wQypKFBW..Pre nje je najstarija osoba na svetu bila Amerikanka...

Nastavak na Kurir...

VIDEO: Ovo je jedina žena na svetu koja je rođena u 19. veku

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jun.2016

Italijanka Ema Morano službeno je ostala jedina osoba na svetu koja je rođena u 19. veku u gradiću Čivijasko u Pijemontu, još za vladavine kralja Umberta I. Rođena je 29. novembra 1899, a danas ima 116 i po godina...Pre nje je najstarija osoba na svetu bila Amerikanka Suzana Mušat Džons, koja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.