Izložba posvećena Malom princu u Njujorku

Izvor: Art-anima.com, 07.Jan.2014, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba posvećena "Malom princu" u Njujorku

Originalni rukopis "Malog princa" deo je nove izložbe na temu ovog slavnog romana za decu koja je postavljena u njujorškoj biblioteci-muzeju "Morgan", a čije je otvaranje zakazano za 24. januar.

Kako javlja novinska agencija Beta, izložba "Mali princ - njujorška priča" sadržaće 35 akvarela, kao i 25 stranica iz Sent-Egizperijevog originalnog teksta, koji ima 140 strana.

Ona takođe dokumentuje piščev stvaralački >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << proces i sadrži epizode iz romana koje su odbačene, stranice sa precrtanim rečenicama, kao i neobjavljene Sent-Egziperijeve crteže.

Frauncuski pisac i pilot Antoan de Sent-Egziperi napisao je tu knjigu dok je živeo u Njujorku, i ona je tu objavljena 1943. godine.

Egziperi je proveo dve godine u najvećem američkom gradu pošto je 1940. godine Nemačka okupirala Francusku.

Sent-Egziperi je nestao za upravljačem aviona tokom Drugog svetskog rata, 1944. godine, leteći nad Sredozemnim morem.
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.