Izetbegović za normalizaciju odnosa BiH sa Srbijom

Izvor: Press, 10.Feb.2013, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović za normalizaciju odnosa BiH sa Srbijom

Izetbegović je u emisiji "Sedmica" Radio Beograda 1 rekao da se nedavno susreo s Nikolićem, dok su zajedno čekali prijem kod predsednika SAD Baraka Obame u Njujorku.
"Razgovarali smo nekih 40 minuta. Bio je to jedan prijteljski, lep razgovor. On je jedan, koliko sam video, otvoren i iskren čovek", rekao je Izetbegović, koji je podsetio da njegov susret sa Nikolićem nije bio medijski ispraćen.
Izetbegović je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << naveo da se tada sa Nikolićem dogovorio da zajedno sa predsednikom Turske Abdulahom Gulom održe trilateralni sastanak u Istanbulu, na kome bi bilo reči i o unapređenju odnosa Srbije i BiH.
On je, međutim, podsetio na neke ranije izjave Nikolića u vezi sa Srebrenicom, Ratkom Mladićem i budućnošću BiH, koje su, kako je rekao, bile "neugodne i uvredljive" za građane BiH i da od Nikolića očekuje posebnu pažnju kada bira reči o budućnosti BiH, s obzirom na njegovu ulogu u prošlosti.
Izetbegović je ocenio i da je vreme da se srpska javnost i nacija, kako je rekao, "zagleda unazad i premota film 1992. - 1995".
"Mislim da tu srpski intelektualci i političari treba da više učine...Ne možete naprosto staviti istinu pod tepih ", kazao je Izetbegović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izetbegović za normalizaciju odnosa BiH sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2013

BEOGRAD -..Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović podržao je danas normalizaciju odnosa Srbije i BiH, navodeći da se nedavno sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem dogovorio da u Istanbulu bude održan trilateralan sastanak predsednika Turske, Srbije i BiH...Izetbegović je u emisiji "Sedmica"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.