Izetbegović: Pričao sam se s Nikolićem dok smo čekali prijem kod Obame

Izvor: Blic, 11.Feb.2013, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Pričao sam se s Nikolićem dok smo čekali prijem kod Obame

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović razgovarali su 40 minuta dok su čekali prijem kod predsednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame u Njujorku.

Izetbegović je u emisiji "Sedmica" Radio Beograda 1 rekao da se nedavno sreo s Nikolićem, dok su čekali prijem kod predsednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame u Njujorku.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />- Razgovarali smo nekih 40 minuta. Bio je to jedan prijateljski, lep razgovor. On je jedan, koliko sam video, otvoren i iskren čovek - rekao je Izetbegović i dodao da njegov susret sa Nikolićem nije bio medijski ispraćen.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine podržao je normalizaciju odnosa BiH i Srbije, navodeći da se nedavno sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem dogovorio da u Istanbulu bude održan trilateralni sastanak tročlanog predsedništva BiH i predsednika Srbije i Turske.

"Neugodne i uvredljive izjave"

Izetbegović je naveo da se tada sa Nikolićem dogovorio da zajedno sa predsednikom Turske Abdulahom Gulom održe trilateralni sastanak u Istanbulu, na kome bi bilo reči i o unapređenju odnosa Srbije i BiH.

On je, međutim, podsetio na ranije izjave Nikolića u vezi sa Srebrenicom, haškim optuženikom Ratkom Mladićem i budućnošću BiH, koje su, kako je rekao, bile "neugodne i uvredljive" za građane BiH, te dodao da od Nikolića očekuje posebnu pažnju kada bira reči o budućnosti BiH, s obzirom na njegovu ulogu u prošlosti.

- Mi želimo da radimo normalizaciju prilika, naravno, samo nas sprečavaju takve reči. Naprosto nas šokiraju, kao da vas neko hladnom vodom nanovo pospe - rekao je Izetbegović.

Povezane vesti: Nikolić i Vujanović saglasni: Odlični odnosi interes i Srbije i Crne Gore Nikolić: Srbiju i Srpsku niko ne može da rastavi Nikolić i Radmanović: Trajna stabilnost regiona prioritet Kabinet predsednika: Izetbegović otkazao nepostojeći sastanak s Nikolićem Ban Ki-mun pozvao Balkan da se okrene budućnosti
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Izetbegović: Sreo sam Nikolića u New Yorku

Izvor: Cafe.ba, 11.Feb.2013

Izetbegović i Nikolić, dok su čekali prijem kod predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame u New Yorku, razgovarali 40 minuta.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.