Identifikovan par iz automobila koji je eksploridao na granici SAD i Kanade

Izvor: VOA, 24.Nov.2023, 19:57

Identifikovan par iz automobila koji je eksploridao na granici SAD i Kanade

Dve osobe, koje su poginule na granici SAD i Kanade kada je njihov automobil eksplodirao, identifikovane su kao bračni par iz zapadnog dela države Njujork, koji poseduje fabriku za preradu drveta i nekoliko radnji u području grada Bafala. Policija u mestu Nijagarini vodopadi imenovala je par kao Kurta i Moniku Vilani, oboje stare 53 godine, iz Grand ajlenda u Njujorku. Nije još objavljeno kako je došlo do eksplozije njihovog automobila na graničnom prelazu Rejnbou bridž. Auto koji su vozili je projurio kroz raskrsnicu, udario u bankinu i odleteo do stražarske kućice gde je eksplodirao. Incident je zabrinuo nadležne iz obe zemlje, a preventivno su zatvorena i ostala tri granična prelaza između Amerike i Kanade preko reke Nijagare. FBI je izašao na teren i istraživalo se da li je posredi teroristički napad, ali nisu nađene osnove za to, pa je istraga predata lokalnoj policiji. Policija iz Nijagarinih vodopada je u saopštenju navela da je istraga kompleksna i da će biti potrebno vreme da se utvrdi uzrok eksplozije. "Grad Nijagarini vodopadi izražava saučešće porodicama poginulih u ovoj tragediji", navodi se u saopštenju. Guvernerka države Njujork Keti Hokul opisala je nesreću kao "nerealnu" i rekla da je vozilo skoro skroz izgorelo. Bezbednosne mere su bile pojačane i na obližnjem aerodromu u Bafalu i na drugim mestima, a dodatni izazov je bio što se eksplozija dogodila pred Dan zahvalnosti - kada mnogo ljudi putuje i najveće su gužve na putevima i aerodromima. Preko graničnog prelaza Rejnbou bridž dnevno prođe oko 6.000 vozila.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Identifikovan par iz automobila koji je eksplodirao na granici SAD i Kanade

Izvor: Danas, 25.Nov.2023, 00:30

Dve osobe, koje su poginule na granici SAD i Kanade kada je njihov automobil eksplodirao, identifikovane su kao bračni par iz zapadnog dela države Njujork, koji poseduje fabriku za preradu drveta i nekoliko radnji u području grada Bafala.  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.