Izvor: Radio 021, 11.Apr.2020, 13:14

Harvi Vajnstin optužen za još jedan seksualni napad

Harvi Vajnstin optužen je u petak u Los Anđelesu za treći slučaj seksualnog napada, a tamošnji tužioci rekli su da su započeli postupak njegovog izručenja iz Njujorka, gde bivši filmski producent služi zatvorsku kaznu za silovanje.

Nekadašnji holivudski moćnik, koji je pozitivno testiran na koronavirus ubrzo nakon što je smešten u njujorški zatvor, ali od tada se oporavio, nedavno je optužen za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << još jedno krivično delo seksualnog zlostavljanja.

Šezdesetosmogodišnji Vajnstin već je bio optužen u Los Anđelesu za silovanje, prisilni seksualni odnos i prisilni oralni odnos, počinjene u februaru 2013, a žrtve su dve žene.

Najnoviji slučaj odnosi se na incident u maju 2010. godine u hotelu Beverli Hils, saopštilo je okružno tužilaštvo okruga Los Anđeles uz izmenjenu krivičnu prijavu koja sadrži novu optužbu.

Vajnstinov portparol Džuda Engelmajer odbio je da komentariše slučaj dok ne kontaktira Vajnstinove advokate. Više od 100 žena optužilo je Vajnstina za seksualno neprimereno ponašanje tokom više decenija. Sve optužbe je negirao, rekavši da su seksualni odnosi bili uz pristanak.

U izmenjenoj krivičnoj prijavi, podnetoj u petak, kaže se da je Vajnstin dirao "intimni deo" žrtve dok su je filmski producent i neimenovani saučesnik zadržavali protiv njene volje.

Ni jedna od tri žena koje su Vajnstina optužile u Los Anđelesu nije identifikovana u sudskim dokumentima. Bude li osuđen po izmenjenoj optužnici, Vajnstina čeka 29 godina u zatvoru, navodi se u saopštneju.

Sud na Menhetenu ga je već osudio 11. marta na 23 godine zatvora zbog seksualnog napada na bivšu asistentkinju produkcije Mimi Hejli i zbog silovanja Džesike Man, nekadašnje glumice u usponu.

Njegova presuda predstavlja pobedu za pokret #MeToo protiv seksualnih napastvovanja moćnih muškaraca.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.