Haos u Njujorku: Napadač na skuteru pucao u ljude, ima mrtvih FOTO

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 08:23

Haos u Njujorku: Napadač na skuteru pucao u ljude, ima mrtvih FOTO

Jedna osoba je ubijena, a tri su ranjene u više pucnjava u Bruklinu i Kvinsu, oblastima američkog grada Njujorka, za koje policija veruje da su nasumične.

Naoružani napadač vozio je skuter bez registarskih oznaka i otvorio u subotu vatru na pet različitih lokacija na Jamajci, kvartu u okrugu Kvins, i u Bruklinu, saopštila je njujorška policija.

Priveden je 25-godišnji muškarac i pronađen je sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pištoljem kalibra 9 mm sa produženim okvirom, navodi se u saopštenju policije.

"Ne znamo motiv. Čini se da je ovo zapravo nasumično. U ovom trenutku, na osnovu video snimaka kojima raspolažemo, verujemo da on nikoga ne cilja, nikoga ne prati. Dok se vozi na svom skuteru, nasumično puca u ljude", izjavio je zvaničnik policije.

Policija je saopštila da su sve četiri žrtve muškarci.

Pet pucnjava trajale su skoro pola sata i počele su u subotu oko 11.10 u Bruklinu, gde je 21-godišnji muškarac jednom pogođen u levo rame.

Na snimku koji policija ima vidi se kako osumnjičeni prilazi žrtvi s leđa na skuteru i ispaljuje jedan hitac.

Potom je 17 minuta kasnije, isti osumnjičeni pucao iz pištolja na 87-godišnjeg muškarca u Kvinsu, navela je policija

Žrtva, koja je jednom pogođena u leđa, podlegla je povredama nakon što je prebačena u bolnicu, izjavio je policijski zvaničnik.

On je dodao da kada je policija stigla na lice mesta, saznala je za još jednu pucnjavu u kojoj niko nije pogođen iz vatrenog oružja i da su brojni svedoci izjavili da su videli čoveka kako se vozi skuterom i „nasumično puca na grupu ljudi“.

Četvrta pucnjava dogodila se u 11.35 časova kada je 44-godišnji muškarac upucan u obraz, hospitalizovan je i u kritičnom je stanju.

Manje od minut kasnije, osumnjičeni je pucao u desno rame 63-godišnjeg muškarca. I ova žrtva je hospitalizovana i u stabilnom je stanju, saopštila je policija.

Policija je saopštila da je napadač koristio isto oružje u svih pet incidenata i da je osumnjičeni koji je uhapšen već od ranije imao krivični dosije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Njujork:Jedna osoba ubijena, tri ranjene u više navodno nasumičnih pucnjava

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2023

VAŠINGTON - Jedna osoba je ubijena, a tri su ranjene u više pucnjava u Bruklinu i Kvinsu, oblastima američkog grada Njujorka, za koje policija vjeruje da su nasumične, prenosi CNN.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.