Gutereš: Oprost dugova i za zemlje u razvoju

Izvor: Capital.ba, 29.Maj.2020, 09:29

Gutereš: Oprost dugova i za zemlje u razvoju

NJUJORK – Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je da se i zemljama u razvoju, a ne samo siromašnim zemljama, ponudi otpis dugova zbog ekonomskih posljedica pandemije korona virusa. “Mnoge zemlje u razvoju i one sa srednjim prihodima izuzetno su ranjive i već su u dugovima ili će to uskoro biti zbog globalne recesije“, rekao je Gutereš na sednici u UN. On je ocjenio da će izlazak iz pandemije koštati novca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ali da će alternativa koštati još više, prenosi BBC. Grupa 20 najrazvijenijih zemalja ponudila je prošlog mjeseca bilateralnu obustavu vraćanja dugova za 77 najsiromašnijih zemalja na svijetu do kraja godine. Do sada je oko polovina tih zemalja prihvatila ponudu, ali potreban je dugoročan oprost dugova, rekao je direktor Svjetske banke Dejvid Malpas. Tanjug Чланак Gutereš: Oprost dugova i za zemlje u razvoju се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

UN traže oprost dugova i za zemlje u razvoju

Izvor: B92, 29.Maj.2020

Njujork -- Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je da se i zemljama u razvoju, a ne samo siromašnim zemljama, ponudi otpis dugova zbog posledica pandemije..."Mnoge zemlje u razvoju i one sa srednjim prihodima izuzetno su ranjive i već su u dugovima ili će to uskoro biti zbog globalne recesije",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.