Google tijekom prošle godine uklonio 3,2 milijarde neprikladnih oglasa

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Mar.2018, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google tijekom prošle godine uklonio 3,2 milijarde neprikladnih oglasa

NEW YORK - Google je objavio opsežno izvješće o pojavi i problemima vezanim za oglase koji ne poštuju propisana pravila na njihovom oglašivačkom servisu. 

Prošle godine Google je uklonio više od 3,2 milijardi oglasa koji nisu poštivali pravila uporabe (što je više od 100 uklanjanja po sekundi).

Ta brojka označava rast broja uklonjenih oglasa s Googleovih servisa na godišnjoj razini (uklonjeno je gotovo dvostruko više reklama). U izvješću se ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i kategorizacija odnosno razlog za uklanjanje oglasa.

Oko 79 milijuna oglasa korisnike je vodilo na internetske stranice inficirane zloćudnim aplikacijama (uklonjeno je 400 tisuća takvih internetskih stranica). Oko 66 milijuna oglasa uklonjeno je jer se radilo o simuliranju legitimnih dijelova sučelja računala ili pak simulaciji sastavnih dijelova internetske stranice koju je korisnik posjetio. Oko 48 milijuna oglasa je uklonjeno jer su vršili instalaciju programa bez korisnikove dozvole i znanja.

Na crnu listu stavljeno i oko 700 tisuća mobilnih aplikacija te 90 tisuća internetskih stanica. Mjesečno se zbog kršenja pravila uklanjaju oglasi s 2 milijuna internetskih stranica, dok je od travnja 2017. godine uklonjeno 8700 oglasa sa stranica zbog novog pravila o oglasima koji potiču na diskriminaciju i nasilje.

Oko 12 tisuća internetskih stranica je uklonjeno jer su bez dozvole distribuirali tuđi softver, dok je istodobno zatvoreno 7000 AdWords računa zbog takozvane "tabloid cloaking" prakse kada su reklame za pojedine proizvode skrivene u naizgled legitimnim senzacionalističkim vijestima.

Na kraju valja napomenuti kako se Google posvetio i dodavanju novih pravila koja se posebice dotiču financijski rizičnog poslovanja, kao što su kriptovalute, trgovanje na stranim burzama i kockanje.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Google tokom prošle godine uklonio 3,2 milijarde neprikladnih oglasa

Izvor: Capital.ba, 16.Mar.2018

NEW YORK – Google je objavio opsežan izvještaj o pojavi i problemima vezanim za oglase koji ne poštuju propisana pravila na njihovom oglašivačkom servisu.  Prošle godine Google je uklonio više od 3,2 milijardi oglasa koji nisu poštovali pravila upotrebe (što je više od 100 uklanjanja po...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.