Google Chrome će blokirati oglase koji troše previše resursa

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Jul.2019, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google Chrome će blokirati oglase koji troše previše resursa

NEW YORK - Googleov internetski preglednik Chrome uskoro bi mogao dobiti novu mogućnost blokiranja oglašivačkog sadržaja s prevelikim utroškom resursa.

Opcija se navodno razvija pod imenom Heavy Ad Intervention, a zasad je planirano blokiranje oglašivačkog sadržaja koji koristi više od 4 MB podataka i zauzima CPU resurse 60 ili više sekundi.

Korisnicima će se prikazati obavijest o uklonjenom oglašivačkom sadržaju uz posebnu tipku "Detalji" gdje je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << moguće saznati više podataka o uklonjenom sadržaju.

Valja spomenuti da ova informacija potječe od novog Chromium commita od strane Googleova tima koji razvija Chrome, što znači da ova opcija može ali i ne mora biti implementirana u konačnu inačicu Chrome preglednika.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

MOGUĆA NOVA OPCIJA "Gugl Hrom" blokira oglase koji troše previše resursa

Izvor: Blic, 06.Jul.2019

"Guglov" pretraživač "Hrom" (Chrome) uskoro bi mogao da dobije novu mogućnost blokiranja oglašivačkog sadržaja s prevelikim utroškom resursa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.