Fil Džekson prelomio - bez Karmela Entonija naredne sezone!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2017, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fil Džekson prelomio - bez Karmela Entonija naredne sezone!

Njujork pred velikim promenama

Još jedna sezona otišla je u nepovrat za Njujork Nikse!

Previše uloženog novca, bez ikakvog rezultata nametnuo je samo jedno rešenje - rastanak sa Karmelom Entonijem.

Mada još ništa nije ozvaničeno, prvi čovek Niksa Fil Džekson najavio je ovakav rasplet i definitivno razmimoilaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << s nekada jednim od najboljih košarkaša planete. Legendarni stručnjak je ovu mogućnost najavio u poslednjem razgovoru s američkim medijima, gde je praktično poručio Melu da je vreme da pakuje kofere i ide iz Medison Skver Gardena.

"S njim ništa nismo uspeli da osvojimo, ni pobedimo. Siguran sam da bi mu, kao igraču, bilo mnogo bolje da ode u neki drugi klub", samo je kratko poručio Džekson, ali poslao vrlo jasnu poruku - Njujork je pred velikim promenama.

Entoni je odmah po završetku sezone bio upitan da li će otići iz kluba, na šta je on rekao da mu je lepo u Njujorku i da želi da "Fil Džekson dođe kod njega kako bi popričali o tome".

Ono što je u ovom trenutku izvesno jeste da Njujork neće moći da trejduje Entonija, pošto u njegovom sadašnjem ugovoru postoji klauzula kojom se zabranjuje trejd. Ali, s obzirom na poslednju Džeksonovu izjavu - vrlo je moguće da će doći do revizije istog, kako bi se omogućila i ova opcija.

Inače, Entoni sa Njujorkom ima parafiran sporazum na još dve godine. Ove sezone zaradio je 24.500.000 dolara, naredne će inkasirati preko 26.000.000, a u poslednjoj godini blizu 28.000.000!

Njujork je sezonu završio na razočaravajućem dvanaestom mestu na tabeli Istočne konferencije, uz skor 31-51. Ukoliko bi do Entonijevog odlaska došlo, to znači da bi se klupska budućnost maksimalno podredila mladom i supertalentovanom centru, Letoncu Kristapsu Porzingisu.

Tokom prethodnog perioda bilo je dosta „naelektrisanih“ emocija na relaciji Entoni - navijači Njujorka. Podsetimo, u meču protiv Šarlota pristalice Niksa izviždale su i prozivale Mela, ali američki as je posle koša za pobedu na istom susretu počeo da izaziva publiku povicima:

"Šta je sada?!"

Za kraj, pomenimo da su zimus najbliži Entonijevom potpisu bio - LA Klipersi.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Prvi veliki rez - Karmelo odlazi iz Njujorka?!

Izvor: Sportske.net, 15.Apr.2017, 09:58

Doduše i dalje sam o tome odlučuje, štiti ga klauzula, ali ovo je jasna poruka da ga Niksi ne žele!..Tri gubitničke sezone, očajan skor 80-166, Niksi su kao i obično jedno od razočaranja...Na kraju regularne sezone, predsednik, legendarni Fil Džekson je ponovo na neki način optužio Mela Entonija...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.