Evo kako su se poznati opraštali od Lorin Bekol

Izvor: 24sata, 13.Avg.2014, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako su se poznati opraštali od Lorin Bekol

Nekoliko diskretnih ruža ostavljenih blizu njene kuće u Njujorku, setne reči ljudi iz sveta filma, obožavaoci i prijatelji odali su danas poštu glumici Lorin Bekol, holivudskoj legendi koja je preminula u 90. godini.

Holivudska zvezda i dobitnica Oskara preminula je u utorak, preneli su

danas američki mediji.

Filmska diva umrla je u svojoj kući u Njujorku od posledica moždanog udara.

Lorin Bekol je na filmu debitovala sa 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << godina, uz Hemfrija Bogarta u

filmu "Imati i nemati" iz 1944.

Njena smrt usledila je nekoliko sati posle samoubistva 63-ogdišnjeg glumca i komičara Robina Vilijamsa koja je izazvala intenzivne emocije i lavinu reakcija širom sveta.

Cveće na zvezdi Lorin Bekol | Foto: Profimedia.rs

- I sada smo izgubili i veliku Lorin Bekol. RIP (počivaj u miru), draga Beti", napisala je na Tviteru glumica Mija Farou, koristeći pravo ime preminule glumice koja je rođena kao Beti Džoan Persket, ćerka jedinica rumunsko-poljskih jeverejskih imigranata.

What a terrible loss for us all. First Robin who was a genius and now Lauren. Read the rest here: http://t.co/sVWXK4kfHy

— Barbra Streisand (@BarbraStreisand) August 13, 2014

- Prvo Robin koji je bio genije i sada Lorin - takođe je napisala Barbra Strejsend, koja je odala počast "mudroj i voljenoj prijateljici", jednom "originalu".

Umrla ikona Holivuda, Lorin Bekol

Glumac i producent Džon Kjuzak napisao je takođe preko Tvitera "najveća dama među damama" i podsetio se na njene intenzivno plave oči, a američki filmski kritičar Leonard Maltin pozdravio je glumicu koja je bila "jedna od poslednjih veza sa zlatnim dobom Holivuda".

fucking hell! lauren bacall?

— John Cusack (@johncusack) August 13, 2014

- Hvala što si nas sve naučila da zviždimo - napisao je u tvitu glumac Set Makfarlejn, osvrćući se na čuvenu scenu s Bogartom iz filma "Imati i nemati".

Jutros je nekoliko obožavalaca uprkos kiši došlo ispred Dakote, čuvene zgrade kod njujorškog Central parka u kojoj je živela, ali nisu mogli da ostave cveće. Tri livrejisana vratara dali su im znak da ne može.

Lorin Bekol | Foto: Profimedia.rs

kovanog gvožđa.

Tokom više od pola veka, Lorin Bekol igrala je u više od 30 ostvarenja među kojima su klasici "Veliki san", "Ki Largo" i "Kako se udati za milionera".

Ikona Holivuda bila je udata za dva oskarovca - Hemfrija Bogarta i Džejsona Robartsa.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.