Evo kada će Tribunal u Hagu zvanično da završi sa radom!

Izvor: BKTV News, 26.Maj.2017, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kada će Tribunal u Hagu zvanično da završi sa radom!

Predsednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Karmel Ađijus obavestio je generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Guteresa da će taj sud završiti svoj rad do kraja 2017. godine, te da će poslednje presude u predmetima Mladiću i Prlić biti izrečene do 30. novembra, saopšteno je danas iz Haga.

Agius je, tokom sastanka koji je juče održan u Njujorku, pozvao generalnog sekretara da prisustvuje ceremoniji zatvaranja Međunarodnog suda, koja će >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se održati 19. decembra 2017.

Doživeo moždani udar! Ratko Mladić u životnoj opasnosti, u Hagu ga "leče" masažom i paracetamolom!

Gutereš je zahvalio predsedniku Agiusu na izuzetnom radu koji je Međunarodni sud postigao, kao i na njegovoj efikasnosti.

Kako je saopšteno, tom prilikom je izjavio da taj sud predstavlja veoma važan instrument ne samo u ostvarivanju pravde već i u odvraćanju od počinjenja zločina, miru i zaštiti ljudskih prava.

Agius je čestitao generalnom sekretaru na imenovanju, izrazivši zahvalnost na njegovoj posvećenosti unapređenju pozivanja na odgovornost i vladavine prava, kao i njegovoj kontinuiranoj podršci borbi protiv nekažnjivosti.

On je obavestio generalnog sekretara o napretku ostvarenom u ispunjenju strategije okončanja rada Međunarodnog suda, koji je juče obeležio 24. godišnjicu svog osnivanja.

Još jedan potres u Evropi! Načisto propali pregovori u Hagu!

Predsednik tribunala boravi u Njujorku kako bi Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija predstavio polugodišnji izveštaj Međunarodnog suda o strategiji okončanja svog rada.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haški tribunal PRESTAJE S RADOM: Evo kog datuma stavljaju KATANAC NA VRATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2017

Haški tribunal mora da do kraja godine završi sva suđenja..Predsednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu jugoslaviju Karmel Ađijus obavestio je generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Guteresa da će taj sud završiti svoj rad do kraja 2017. godine, te da će poslednje presude u predmetima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Haški tribunal se zatvara 19. decembra

Izvor: B92, 27.Maj.2017, 00:33

Šef Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Karmel Ađijus obavestio je genseka UN Antonija Guteresa da će sud završiti svoj rad do kraja 2017. godine...On je rekao i da će poslednje presude u predmetima Mladiću i Prlić biti izrečene do 30. novembra, saopšteno je iz Haga...Ađijus...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.