Erupcija u Njujorku  Serena pobedila Crnogorku i odložila penziju VIDEO

Izvor: B92, 30.Avg.2022, 03:20

Erupcija u Njujorku " Serena pobedila Crnogorku i odložila penziju VIDEO

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u drugo kolo US opena i time odložila penziju.

Četrdesetogodišnja Amerikanka je u prvom kolu US opena savladala crnogorsku predstavnicu Danku Kovinić sa 2-0 u setovima, posle sat i 40 minuta borbe – 6:3, 6:3.

Time je odložila penziju koja će doći kada odigra poslednji meč na US openu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turniru na kojem je osvojila šest od svoje 23 Grend slem titule.

Amerikanci su napravili šou zbog potencijalnog poslednjeg Sereninog meča i ispunili centralni teren "Artur Eš" do poslednjeg mesta.

Serena im je to vratila jednim od boljih mečeva koje je odigrala u poslednjih nekoliko godina, ali Kovinićeva nije bila "lak plen".

Crnogorka je povela sa 3:2 uz brejk prednosti u prvom estu, ali je Serena tada uz pomoć publike zaigrala bolje, došla do 5:3, a onda spasla četiri brejk lopte i osvojila prvi set.

Vilijams je momentum prenela u drugi set, ali se Danka nije predavala.

Spasla je četiri brejk lopte u prva dva servis gema, ali u narednom nije imala odgovor.

Serena je kao u najboljim danima mirno čuvala svoj servis, a onda u devetom gemu drugog seta napravila brejk sa nulom i time izazvala erupciju na tribinama.

U drugom kolu US opena Serena Vilijams će igrati protiv druge teniserke sveta, Estonke Anet Kontavejt, koja je savladala Rumunku Kristijan sa 2-0 u setovima.

Pobede su upisale i Krejčikova (2-0 protiv Kontreras), Šmijedlova (2-0 protiv Podoroske), Samsonova (2-0 protiv Bejlek), Džang (2-0 protiv Tajhman), Ruse (2-1 protiv Sevil), Tomljanović (2-0 protiv Muhove), Rodžers (2-1 protiv Rus), Rodina (2-0 protiv Trevizan...).

* Raspored i sve rezultate pratite OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.