Dve zgrade srušene u eksploziji u Njujorku, najmanje dvoje mrtvih

Izvor: Blic, 12.Mar.2014, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve zgrade srušene u eksploziji u Njujorku, najmanje dvoje mrtvih

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je da se više od 12 ljudi vode kao nestali u današnjoj eksploziji na Menhetnu, koja je sravnila sa zemljom dve stambene zgrade, usmrtivši dvoje ljudi, dok je više od 20 povređeno, od kojih je dvoje životno ugroženo. Dim se nadvio nad ovim delom Menhetna

De Blazio je rekao da postoji mogućnost da su neke od osoba koje se vode kao nestale, možda otišle sa mesta nesreće ne prijavivši se.

- Danas oko 9.30 sati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (po lokalnom vremenu) je došlo do velike eksplozije u kojoj su uništene dve zgrade, a do eksplozije je došlo zbog curenja gasa - rekao je on.

Međutim, uzrok rušenja zgrada za sada zvanično nije saopšten, a proveravaju se izveštaji o tome da se osetio gas u vreme nesreće. Gradonačelnik Njujorka je rekao zabrinutim rođacima da se informišu na poseban telefonski broj.

Mediji javljaju da je u eksploziji stradala jedna osoba

Bela kuća je u saopštenje izrazila saučešće nastradalima i pohvalila kako je odreagovano na nesreću.

Njujorški vatrogasci dobili su poziv da je u Istočnom Harlemu na Menhetnu došlo do velike eksplozije u jednoj zgradi koja se srušila, a tom prilikom je teško oštećena i susedna zgrada, koja se takođe srušila.

Najmanje 17 povređenih

Na mesto nesreće izašlo je 168 vatrogasaca iz 39 jedinica, navodi CNN.

Lokalna televizija je prikazala kako se vije dim iznad te oblasti Njujorka, a linija podzemne železnice u ovoj kraju je zatvorena.

Oblaci crnog dima mogli su da se vide u prečniku od tri bloka zgrada, a stotine spasilaca došle su na mesto nesreće.

Policija ovaj događaj ne dovodi u vezu sa terorizmom, rekao je neimenovani zvaničnik za CNN, a policija je naredila da se zatvori dovod plina za kuće.

VIDEO > Očevidac o eksploziji:

)

)

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DVE-ZGRADE-SRUSENE-U-NJUJORKU-U-eksploziji-na-Menhetnu-poginule-2-zene-najmanje-20-povredjenihl

Izvor: medio.rs, 12.Mar.2014

Prema prvim informacijama srušile su se dve zgrade, a uzrok eksplozije nije poznat

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.