Izvor: Luftika.rs, 03.Mar.2024, 15:05

Dušan pokorio klupsku scenu Njujorka, ljubav je pretvorio u biznis, a Amerikanci mu jedu iz ruke

Dušan Zarić rođen je u Beogradu, ali je sredinom 90-ih nakon završetka studija mašinstva odlučio da napusti rodni grad. Zahvaljujući ‘zelenoj karti, početkom XI veka, Dušan postaje legenda njujorških koktel barova.
U početku posao koji je imao u jednom baru bilo mu je privremeno rešenje i način da zaradi za život, međutim taj posao ubrzo je toliko zavoleo da mu je ušao u krv. Posvećeno je radio i učio da bi stigao do mesta iza bara u prestižnim njujorškim lokalima, a potom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je partnerski otvorio kultne Speakeasy barove, kao i restorane Employes Only i Macao Trading Company.
Dušan je specijalizovan za kreiranje koktela sa klasičnom inspiracijom, a zatim dopunjen modernim obrtima i izvanrednim sastojcima. Njegovi nezaboravni programi pića su legendarni, uspešni i neuporedivi, dok je njegov bezbrižni i nepretenciozni pristup miksologiji istovremeno osvežavajući i pristupačan.
Bio je jedan od glavnih aktera dokumentarca „Hey bartender“, neobičnog vodiča kroz glamurozne klubove Njujorka koji svoju slavu duguju nekolicini vrhunskih barmena.
Svoju knjigu „You Didn’t Hear It From Us: Two Bartenders Serve Women the Truth About Men, Making an Impression, and Getting What You Want“ smatra đubretom, ali otvoreno kaže da mu je ona donela publicitet, novac i priliku da objavi knjigu koju je zaista želeo, o svojoj pravoj ljubavi– o koktelima.
Dušan Zarić već godinama pomaže kompanijama, restoranima i lancima hotela da inspirišu i usmere svoje zaposlene i menadžment u zdravoj primeni radne etike, stava, ličnog i timskog razvoja.
Kao iskusan mentor od poverenja – Dušan sprovodi obuke osoblja i radionice koje su moćne kao i njegovi programi pića. Posvećen je inspirisanju nove generacije barmena da potpuno razumeju i budu ponosni na svoj zanat.
Široko je poznat kao lider u industriji i pionir u zanatskom barmenstvu, njegov inovativni rad iza šanka je revolucionirao umetnost koktela. Dobitnik je prestižne nagrade u svetu ugostiteljstva – The Best Bar Mentor 2014.
Danas živi u San Dijegu i svakodnevno vežba boks sa momcima duplo mlađim od sebe.
Izvor: Podcast, Stil
Sećate se Kebine ćerke? Nataša živi u SAD, deklarisala se kao lezbejka i već 10 godina ne može da se vrati kući

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.