Dodela nagrada Zlatni globus kasno večeras onlajn

Izvor: B92, 28.Feb.2021, 22:59

Dodela nagrada Zlatni globus kasno večeras onlajn

U Los Anđelesu i Njujorku kasno večeras biće održana onlajn ceremonija 78. dodele Zlatnog globusa, američke nagrade za film i televiziju.

Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA), koje dodeljuje tu nagradu, saopštilo je da ceremonija prvi put biti organizovana sa dve obale SAD.

Glumica Tina Fej (Fay) će uživo biti domačin ceremonije iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Njujorka, a Ejmi Poeler (Amy Poehler) iz hotela Hilton u Los Anđelesu. Očekuje se da će nominovani da se pojavljuju sa lokacija širom sveta.

Najviše nominacija, ukupno šest, dobio je film "Mank" Dejvida Finčera (David Fincher). Sa pet nominacija sledi film "The Trial of the Chicago 7" koji je, kao i "Mank", film u proizvodnji platforme Netfliks (Netflix).

Zlatni globus je obično pokazatelj koji će filmovi biti nagrađeni prestižnim Oskarom čija je dodela uvek posle ceremonije Zlatnog globusa.

Zbog epidemije koronavirusa, ceremonije dodele nagrada su pomerene. Tako će naredna, 93. dodela Oskara - nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, biti održana 25. aprila.

Ceremoniju će večeras uživo prenositi američka televizijska mreža En Bi Si (NBC) sa početkom u 20.00 po lokalnom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zlatni globus za "Zemlju nomada" i "Borat 2"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 08:15

Drama "Zemlja nomada" i satira "Borat 2" osvojili su noćas nagrade za najbolje filmove na dodeli Zlatnih globusa...Ovog puta, bila je to pretežno virtuelna ceremonija, održana uporedo u Los Anđelesu i Njujorku, a obeležili su je pandemijski uslovi i pozivi na veću raznovrsnost, izveštava Glas...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.