Serija Kruna dobila četiri Zlatna globusa

Izvor: Beta, 01.Mar.2021, 09:57

Serija Kruna dobila četiri Zlatna globusa

Netfliksova serija "Kruna" (The Crown) osvojila na 78. ceremoniji dodele Zlatnih globusa je četiri priznanja u kategorijii televizijskih ostvarenja, uključujući za najboju dramsku seriju za svoju četvrtu sezonu.Ceremonija dodele Zlatnih globusa, prva u sezoni nagrada pomerenoj zbog korona virusa, održana je noćas virtuelno sa voditeljkama na dve strane američke obale, u Los Andjelesu i Njujorku. Zlatni globusi se dodeljuju za film u dve kategorije, drame i komedije, mjuzikl i odvojeno za televiziju.Posle usmerenja na kraljicu Elizabetu drugu u prve tri sezone "Kruna" je u četvrtoj sezoni u centru pažnje imala princa Čarlsa i princezu Dajanu, mada je kraljica i dalje prisutna. Mladi britanski glumci Ema Korin (Dajana ) i Džoš O'Konor (Čarls) dobili su noćas na Zlatnim globusima nagrade za najbolju glumicu i najboljeg glumca u dramskoj seriji.Američka glumica Džilijan Anderson takodje je nagradjena za najbolju žensku pomoćnu ulogu za interpretaciju bivše premijerke Margaret Tačer, u četvrtoj sezoni "Krune" koja obuhvata vreme njenog mandata izmedju 1979. i 1990. godine.Netfliks je bio veliki pobednik u kategoriji televizije na dodeli Globusa ove godine, jer je pored nagrada za "Krunu" dobio i dve nagrade za "Damin  gambit" (Queen's Gambit) uključujući i za najbolju mini seriju.Glumica iz "Daminog gambita" Anja Tejlor-Džoj, takodje je nagradjena ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Serija Kruna dobila četiri Zlatna globusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2021

Netfliksova serija "Kruna" (The Crown) osvojila na 78. ceremoniji dodele Zlatnih globusa je četiri priznanja u kategorijii televizijskih ostvarenja, uključujući za najboju dramsku seriju za svoju četvrtu sezonu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.