Đulijani pre kongresnim odborom zbog napada na Kapitol

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2022, 08:48

Đulijani pre kongresnim odborom zbog napada na Kapitol

Rudolf Rudi Đulijani, nekadašnji gradonačelnik Njujorka i do nedavno lični advokat bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, odgovarao je u petak više od devet sati pred kongresnim odborom za istragu napada na Kapitol 6. januara 2021. godine.

U izveštaju CNN, koji se poziva na dva izvora, navodi se da je Đulijani ranije odbio da se pojavi pred ovim telom Predstavničkog doma američkog Kongresa, ukoliko se ne obezbedi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << video zapis njegovog svedočenja, potvrdio je ranije ovog meseca njegov advokat Robert Kostelo, prenosi Rojters.

Odbor Predstavničkog doma je tada saopštio da je Đulijani pristao na transkribovani intervju dok ovo telo pokušava da utvrdi Trampove akcije u trenutku dok su hiljade njegovih pristalica upadale na Kapitol u januaru prošle godine, a članovi Kongresa, ali i tadašnji potpredsednik SAD Majka Pensa pokušavali da se sklone pred masom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.