Dah Njujorka u Parobrodu

Izvor: NaDlanu.com, 04.Apr.2012, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dah Njujorka u Parobrodu

U petak, 6. aprila u UK "Parobrod" će svečano biti posađena 2 stabla glediča sa željom da se dah Njujorka oseti i u našoj prestonici.

U susret prazniku Cveti, u Parobrodu će biti zasađenja 2 drveta glediča, (gleditsia triacanthos), inače najzastupljenijeg stabla na ulicama Njujorka, jedine geografske odrednice koja u Beogradu ima svoj deminutiv – “Njuca”. Dah Menhetna i Bruklina osetiće se i na Dorćolu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i u Beogradu. Štaviše, ideja je da se na neki način stvori "pelcer" mikroprostora socijalizacije i bezbrižnog mira komšija i korisnika Parobroda, žardinjerne klupe za predah, pod budućim hladom gledičija. Parobrod poziva sve Beograđane da se pridružite gospodinu Rajanu Rolandsu, atašeu za kulturu Američke ambasade u Beogradu, Ani Danilović, zamenici predsednice opštine Stari grad, Kosti Andriću, direktoru Kancelarije za mlade grada Beograda i Dejanu Ranđiću, šefu Komisije za bezbednost grada Beograda na protokolarnom činu sadnje sadnica.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.