Čurkin: Zgrada UN pod Obaminom komadom

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2015, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čurkin: Zgrada UN pod Obaminom komadom

NJUJORK - Izaslanik Rusije u UN Vitalij Čurkin, žalio se na prisustvo predstavnika Kosova na skupu o borbi protiv terorizma, koji su organizovale SAD.

On je rekao da je zgrada UN "pod komandom" predsjednika SAD Baraka Obame.

"Oni (kosovski zvaničnici) sjede u sali zajedno s predstavnicima članica UN. To, naravno, nije u redu. Održati takav sastanak prema premisama UN, znači da oni ne poštuju Ujedinjene >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nacije. To je protiv pravila UN", poručio je Čurkin.

On je ocjenio i da su Amerikanci, time što su pozvali predstavnike Kosova na sastanak, pokazali da je sve u zgradi UN pod komandom Baraka Obame, prenosi  Rojters.

Obamin samit u sjedištu UN, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, bio je usmjeren na borbu koalicije predvođene SAD protiv Islamske države, problemu priključivanja stranih boraca ekstremistima i borbu protiv militanata širom svijeta.

Na skup su bili pozvani predstavnici više od 100 zemalja, uključujući Rusiju.

Iako su predstavnici Rusije učestvovali, Čurkin je jasno pokazao da nije potpuno zadovoljan ovim događajem, rekavši da on "ozbiljno podriva napore UN u tom pravcu" i da "UN imaju sopstvenu strategiju u borbi protiv terorizma".

Britanska agencija podsjetila je da Rusija uporno poručuje da su vazdušni napadi SAD i drugih država u Siriji nelegalni, jer za to nemaju ovlašćenje Savjeta bezbjednosti UN i vlasti u Damasku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.