Izvor: Luftika.rs, 28.Sep.2022, 17:25

Crnogorcu je posle bezbrižnih 17 godina, zemljak iz Tuzi obio auto usred Amerike

Živimo u svetu u kojem je kriminal uzeo maha, pa nije nikakva vest da su vam obili automobil, posebno ako živite u megapolisu poput Njujorka.
Međutim, Crnogorac poreklom iz Gusinja, sada ponosni stanovnik Menhetna, ipak se neprijatno iznenadio kada je otkrio da mu se desio ovakav peh i da su mu opljačkali vozilo.
Kako kaže za portal “Fokus Press“, nikad mu se to nije desilo u 17 godina, koliko živi u ovom velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << gradu.
Nikad, sve dok se u komšiluk nije doselio njegov zemljak iz Tuzi, sa kojim je mislio da će ponekad popiti kaficu.
Zemljaka odao snimak sa kamera – Pre tri nedelje se u mom komšiluku zaposlio jedan naš zemljak poreklom iz Tuzi. Čuo sam bio da je još neko iz Crne Gore zaposlen u susednoj zgradi i drago mi je bilo.
Nadao sam se da ćemo povremeno izaći na kafu i družiti se. Bio sam u velikoj gužvi i nisam stigao da ga upoznam sve do pre tri dana – priča Gusinjanin, čiji je identitet poznat redakciji “Fokus Press-a“.
U nedelju ujutru se uverio da kriminal u Njujorku uzima maha i da se lopovi više ne plaše kada se alarm na automobilu uključi.
– Moj automobil je bio obijen i stvari koje su se nalazile unutra su ukradene. Na video-snimcima sa zgrada videli smo da je lopov taj “posao” rutinski odradio, a kada se uključio alarm na automobilu, uopšte nije bio uplašen. Pokrao je sve što je našao unutra i udaljio se.
Na osnovu video-snimaka sa kamera smo ga našli. Upravnik zgrade nam je pokazao snimke i videli smo da je naš “zemo”, koji je radio kao portir, u ranim jutarnjim satima uzeo alat iz te zgrade i obio moj automobil. Bilo mi je drago što smo našli lopova, a istovremeno i krivo što je iz naših krajeva – kaže ovaj čovek.
Gorko iskustvo u “zemlji mogućnosti” Kaže kako, u pomenutoj zgradi rade još tri čoveka iz ovih krajeva, a on misli da je lopov znao čiji automobil obija.
– Međutim, izgleda da mu nije prvi put da krade. Nakon što je otkriven, vratio mi je gotovo sve stvari koje je ukrao.
Ipak, ostalo je gorko iskustvo da u zemlju koja nam pruža sve mogućnosti da na pošten način radimo i zaradimo, ima i onih koji vrebaju okolo šta će da ukradu – kazao je Gusinjanin.
Nakon ovog incidenta, Tuzanin više ne radi u zgradi u kojoj je bio privremeno zaposlen.
Izvori: Fokus press, Kurir
2 Crnogorca obaraju rekord u izležavanju, leškariće bar 117 sati za nagradu od 350€

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.