Čitaoci Telegrafa večeras su mogli da uživaju u duhu Njujorka i Bronksa! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Sep.2016, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitaoci Telegrafa večeras su mogli da uživaju u duhu Njujorka i Bronksa! (VIDEO)

U današnjem muzičkom LIVE nastupu članova Merry Gospel hora našle su neke od najčuvenijih gospel numera.

Naši raspevani gosti pored toga što su bili raspoloženi za pesmu, ispričali su nam i kako je hor nastao, ali i kako ljudi u Srbiji reaguju na njihovu muziku.

Gospel je naziv za stil religiozne muzike koja je nastala u crnačkim crkvama SAD 1930-ih, a u širem smislu se primjenjuje i na religioznu muziku koju su komponovali i izvodili i belci s američkog Juga. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Merry Gospel Hor je prvi srpski gospel hor osnovan 2001. godine pod upravom dirigenta Marije Kuburić-Borović. Od samog početka svog rada hor bazira svoj repertoar na delima crnačke duhovne i gospel muzike kao i autorskim pesmama istog žanra mladih kompozitora i pevača.

Hor broji oko trideset aktivnih članova, a originalna postavka bila je internacionalna, budući da su ga činili pevači i ljubitelji gospela iz svih delova sveta – od Engleske, Amerike, Australije, Nemačke, Austrije, Slovenije i Portugala, sve do Makedonije, Hrvatske i različitih područja Srbije. Danas je sedište hora u Beogradu gde se i odvijaju redovne probe.


Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.