Brnabićeva ide u Njujork na Generalnu skupštinu UN

Izvor: RTS, 19.Sep.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva ide u Njujork na Generalnu skupštinu UN

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će učestvovati na zasedanju Generalne skupštine UN krajem ovog meseca u Njujorku.
Ana Brnabić je rekla novinarima da odlazi na zasedanje Generalne skupštine UN u gimnaziji "Patrijarh Pavle", gde je prisustvovala javnom času IT odeljenja.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa inicijativom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Igora Jurića da se Krivični zakon promeni uvođenjem doživotne kazne za ubice žena i dece, premijerka je rekla da je njen kabinet u stalnom kontaktu sa Jurićem i da znaju za tu inicijativu.
"Ministarstvo pravde radi na tome sa ekspertskom grupom. Ja, nažalost, neću moći da budem na konferenciji u Subotici, zato što ću biti u Njujorku, na sednici Generalne skupštine UN, verujem da će tamo biti neko iz Vlade, ali Ministarstvo pravde na ovome radi", rekla je Brnabićeva, za koju je predsednik ranije rekao da će ona najverovatnije putovati u Njujork.
Upitana ima li novih informacija u vezi sa "Fijatom", budući da ugovor sa tom kompanijom ističe za desetak dana, Brnabićeva je ponovila da "Fijat" ostaje u Srbiji.
"'Fijat' ostaje u Srbiji i to smo čuli sada i od reprezentativnog sindikata u FAS-u", rekla je Brnabićeva novinarima.
Kako je rekla, nastavljaju se razgovori da se vidi kako da "Fijat" ima još veću proizvodnju u Srbiji, jer je to i posao države, koja je manjinski partner u toj kompaniji.
"Najvažnije u ovom trenutku je da 'Fijat' ostaje u Srbiji", ponovila je Brnabićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.