I Blumberg ulazi u trku za predsednika SAD

Izvor: RTS, 09.Nov.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Blumberg ulazi u trku za predsednika SAD

Američki milijarder i nekadašnji gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg poslao je snažan signal da će se kandidovati na predsedničkim izborima, pošto je podneo dokumenta u svojoj izbornoj jedinici u Alabami.
Blumberg je svojom namerom da se kanididuje za nominaciju uzburkao redove Demokratske stranke, iritirajući pristalice nekadašnjeg potpredsednika SAD Džozefa Bajdena. Senatori Elizabet Voren >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Berni Sanders optužili su ga da "namerava da kupi najvišu funkciju u zemlji", piše Njujork tajms.

Kako navodi njujorški list, Blumbergov potez ukazuje da se opredelio za neuobičajenu strategiju – preskočiće izborne krugove u Ajovi, Nju Hempširu, Nevadi i Južnoj Karolini i fokusiraće se na veće savezne države.
Blumbergov portparol Džejson Šehter rekao je da će zvanično objaviti svoju kanididaturu sledeće nedelje, prenosi Bi-Bi-Si.
Uvreženo je mišljenje da je Blumberg zabrinut da trenutni pretendenti za predsedničkog kandadata iz redova Demokratske stranke ne predstavljaju dovoljan izazov aktuelnom predsedniku Donaldu Trampu.
Blumberg ulazi u priličnu gužvu kao jedan od 17 pretendenata koji se nadaju da će biti kandidati demokrata za predsednika SAD.

Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.