Bivši džihadista:ID traži volontere za napade širom Evrope

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši džihadista:ID traži volontere za napade širom Evrope

Bremen -- Bivši džihadista Islamske države rođen u Nemačkoj Hari Sarfo otkrio je da ID traži volontere za napade u Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

U intervjuu za “Njujork tajms“, Sarfo koji trenutno služi trogodišnju kaznu zbog terorizma u Bremenu, ponovio je ono što je njenu rekao jedan od vođa ID.

“Otvoreno je govorio o situaciji i tome kako imaju mnogo ljudi u evropskim zemljama koji čekaju komande da napadnu evropski narod. Sve to je bilo pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napada u Briselu i Parizu“, rekap je on.

Sarfo je navodno otišao u Siriju kako bi se borio na strani ID, ali su ekstremisti imali drugačije planove za njega.

“Upitali su me da li bi mi smetalo da se vratim u Nemačku, zato što im to treba u tom trenutku. I uvek su govorili da žele nešto više što se događa u isto vreme, da žele napade u isto vreme u Engleskoj, Nemačkoj i Francuskoj“, naveo je on.

Grupa je navodno poslala stotine boraca nazad u Evropsku uniju.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BIVŠI DŽIHADISTA OTKRIVA: Evo kako Islamska država regrutuje Amerikance i Evropljane

Izvor: Kurir, 04.Avg.2016

...Sarfo tvrdi da ID aktivno traži volontere po Nemačkoj i Britaniji kako bi u tim zemljama, kao i u Francuskoj, izveli simultane napadeOvaj bivši pripadnik ISIL-a, koji u strogo čuvanom zatvoru u Bremenu služi trogodišnju kaznu zbog terorizma, dao je intervju za Njujork tajms..Dosadašnje istrage...

Nastavak na Kurir...

ISIS: Slede tri istovremena udara u Evropi

Izvor: Mondo, 04.Avg.2016

Teroristička Islamska država planira istovremene napade u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Nemačkoj, upozorio je bivši pripadnik ISIS-a u intervjuu za "Njujork tajms", objašnjavajući kako ova organizacija regrutuje strane borce...Foto: Printscreen/Twitter..Sarfo, koji u strogo čuvanom zatvoru u...

Nastavak na Mondo...

Sprečen novi TERORISTIČKI NAPAD na grad u koji Srbi često putuju!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Avg.2016, 12:07

Indonežanska policija za borbu protiv terorizma uhapsila je danas na ostrvu Batam šest osoba za koje se sumnja da su planirale napad na Singapur...Portparol policije Agus Rianto je novinarima rekao da se veruje da su oni nameravali da napadnu "objekte od vitalnog značaja, prometne oblasti, kao i policijske...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.