Sprečen novi TERORISTIČKI NAPAD na grad u koji Srbi često putuju!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Avg.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen novi TERORISTIČKI NAPAD na grad u koji Srbi često putuju!

Indonežanska policija za borbu protiv terorizma uhapsila je danas na ostrvu Batam šest osoba za koje se sumnja da su planirale napad na Singapur.

Portparol policije Agus Rianto je novinarima rekao da se veruje da su oni nameravali da napadnu "objekte od vitalnog značaja, prometne oblasti, kao i policijske stanice".

Policija ima informacije i da je ta grupa planirala napade sa jednim teroristom Islamske države u Siriji.

Sumnja se da uhapšeni imaju veze >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i sa Bahrunom Naimom, Indonežaninom koji se u Siriji bori na strani Islamske države.

Naim, kako se veruje, jedan je od organizatora napada u centralnoj Džakarti u januara, kada je osam ljudi poginuo, uključujući četvoro napadača.

Batam se nalazi na 25 kilometara jugoistočno od Singapura, napominju agencije.

AP navodi da uhapšeni tvrde da su pripadnici "Katiba Gigih Rahmat" - malo poznate ekstremističke grupe. Posle objave o hapšenju, u Singapuru su pojačane kontrole granica.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Uhapšeno šest osoba, planirali napad na Singapur

Izvor: Blic, 05.Avg.2016

Indonežanska policija za borbu protiv terorizma uhapsila je danas na ostrvu Batam šest osoba za koje se sumnja da su planirale napad na Singapur...Portparol policije Agus Rianto je novinarima rekao da se veruje da su oni nameravali da napadnu "objekte od vitalnog značaja, prometne oblasti, kao i policijske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.