Beogradski festival igre – uprkos pandemiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021, 19:03

Beogradski festival igre – uprkos pandemiji

Dugoočekivani Njujork siti balet konačno će nastupiti u Srbiji i to 6. marta u Novom Sadu, a dan kasnije u Beogradu. U ta dva grada, ali i u Gornjem Milanovcu, u okviru Beogradskog festivala igre predstaviće se sedamnaest plesnih kompanija iz 11 zemalja.

Ministarka kulture Maja Gojković navela je da se festival održava uprkos nepovoljnim okolnostima, što, kako ocenjuje, pokazuje snagu kulturne scene u Srbiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Iz Beograda i Novog Sada šaljemo dobru sliku da kultura ima mesta u našem društvu i da su veliki umetnici rado viđeni gosti pred našom publikom", ocenjuje ministarka kulture Gojković.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić misli da je Beogradski festival igre najbolji brend koji je vitalan i koji ne odustaje od misije, i da ne postoje prepreke da okupi autore iz celog sveta.

Pored Ministarstva kulture, festival je podržao i resorni pokrajinski sekretarijat, gradovi u kojima će predstave biti odigrane, ako i ambasade zemalja iz kojih trupe dolaze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Umetnička igra uprkos nevremenu

Izvor: Danas, 04.Mar.2021, 01:16

Beogradski festival igre - festival koji je stvoren i rastao iz čistog inata - kako je rekla njegova direktorka i osnivačica Aja Jung, ove godine obeležava osamnaestu godinu postojanja, a prvi nastup koji očekuje publiku izvešće prvaci i solisti Njujork siti baleta, 6. i 7. marta u Novom Sadu (Srpsko...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.