BRAT UBIJENOG DORDŽA FLOJDA SVEDOČI O RAZGOVORU SA TRAMPOM: Bio je nezainteresovan, nisam uspeo da progovorim, želim pravdu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2020, 15:17

BRAT UBIJENOG DORDŽA FLOJDA SVEDOČI O RAZGOVORU SA TRAMPOM: Bio je nezainteresovan, nisam uspeo da progovorim, želim pravdu

Protesti su počeli u Mineapolisu dan nakon ubistva. Od tada se šire po Njujorku, Los Anđelesu, Atlanti. Neki od njih su postali nasilni, uključivši nerede, pljačke i paljenje.

Brat ubijenog Afroamerikanca Džordža Flojda, čija je smrt podigla demostrante na noge u gradovima Amerike, rekao je da policajci koji su prilikom hapšenja ubili njegovog brata treba budu osuđeni za teško ubistvo.

- Nije ih bilo briga šta će mu učiniti. On za njih nije bio osoba, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << već ološ, jedno ništa - kazao je on za MSNBC.

- Ne mogu da zamislim sa koliko su ljudi postupili na taj način. Ne treba mi da na ulicama ubiju još nekog. Povređen sam, moja porodica je povređena. Njegova deca pate, jer će porasti bez oca. Svi su sada u bolu i suzama - rekao je za američke medije.

On je otkrio i da je predsednik Donald Tramp stupio s njim u kontakt.

- Bilo je prebrzo. Gotovo da nisam uspeo da progovorim - objasnio je kako je to proteklo.

George Floyd's brother: Trump wouldn’t even let me talk in rushed call https://t.co/YWG9bY3Oum

— The Daily Beast (@thedailybeast) May 30, 2020

- Pokušavao sam da mu se obratim, ali on je bio nezainteresovan. Rekao sam mu da želim pravdu, da ne mogu da poverujem da su ga linčovali usred bela dana, da ne mogu to da podnesem. Boli me, ne mogu to da razumem. Zašto moram ponovo da pričam o tome? Zašto moram da prolazim kroz to ponovo. Volim svog brata, a više ga nikad neću videti.

#GeorgeFloyd brother talking to us on the freeway pic.twitter.com/aysI0FJ6D2

— The Genius 🔑 (@DjKeyWay) May 29, 2020

Javnost govori i o drugoj strani, te predsedniku Trampu kao personifikaciji sistema čija su javna obraćanja, grubošću jezika kojim se koristio, zaličila na poziv na nasilje i pretnju uzvraćanjem.

Demonstrante u Mineapolisu nazvao je "razbojnicima" i ponovio rasističku opasku šefa policije iz Majamija od pre neku godinu: "Kada počne paljenje, počne i paljba". Takođe je retvitovao video u kome se kaže da je "Dobar demokrata mrtav Demokrata", prenosi CNN.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.