Alkaras: Cilj mi je da što pre svrgnem Novaka sa vrha

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 11:29

Alkaras: Cilj mi je da što pre svrgnem Novaka sa vrha

Karlos Alkaras je predajom Nemca Dominika Kepfera stigao do drugog kola u Njujorku.

Španski teniser je posle meča upitan i o tome da li je svestan da će Novak Đoković po završetku turnira ponovo preuzeti mesto broj jedan.

S obzirom na činjenicu da je govorio koliko mu znači da bude broj jedan, Karlosa su pitali koliko mu ta smena otežava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posao.

"Za mene je to sada cilj, povratak na vrh. I pre ovoga sam rekao da imamo zaista dobru bitku za prvo mesto. Znao sam da će posle US Opena opet biti prvi. Kada se turnir završi, pokušaću da se što pre vratim na vrh. To je moj cilj. Radim na tome. Sezona ima mnogo turnira do kraja godine. Pokušaću da se oporavim pre nego što dođe taj kraj sezone", rekao je Alkaras.

O tome kakav je osećaj doći i braniti titulu, takođe je pričao.

"Bio sam uzbuđen što igram prvi meč na US Openu. Lepo je izaći na 'Artur Eš' stadion posle takve serije prošle godine. BIo sam uzbuđen zbog povratka. Ne pričam o odbrani titule. Nisam mislio o tome kako sam bio šampion ovde pre godinu dana. Samo sam se koncentrisao da igram na najboljem nivou, da vratim taj nivo od prošle godine, da radim iste stvari. O tome jedino i razmišljam sada. Želim da se udaljim od tog pritiska koji stavljaju na mene kao branioca titule", zaključio je Španac.

Teniser iz Mursije u drugom kolu igra protiv Lojha Harisa iz Južne Afrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.