Zvezdan Milovanović - od poverenika niškog SNS-a do aktiviste i vernog pristalice Aleksandra Vučića

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2021, 15:58

Zvezdan Milovanović - od poverenika niškog SNS-a do aktiviste i vernog pristalice Aleksandra Vučića

Nakon što je saopšteno da je poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Nišu Zvezdan Milovanović podneo ostavku, ne zna se ko će ubuduće voditi stranku u gradu i kako će novi lider niških naprednjaka biti postavljen. Komentar o nasledniku nisu imali ni članica Glavnog odbora i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, kao ni član Izvršnog odbora stranke Bojan Bajagić. Milovanović naglašava da je on sada samo aktivista, član stranke i verni pristalica Aleksandra Vučića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Dojučerašnji prvi čovek u niškoj Srpskoj naprednoj stranci Zvezdan Milovanović kaže da je odmah nakon praznika iz zdravstvenih razloga podneo ostavku i da je juče prihvaćena, čime je zvanično prestao da bude poverenik SNS-a u Nišu.

Ko će ga zameniti nije, kaže, pitanje za njega.

Ostavku sam podneo dan nakon praznika, juče je prihvaćena. Nije za mene pitanje ko će biti novi poverenik i ne znam da li će biti izbora. Zato sam se i povukao, da trenutno ne odlučujem o stranačkim stvarima, razgovaram kao običan aktivista, član stranke i verna pristalica Aleksandra Vučića - rekao je Milovanović.

Iako je svojevremeno poslat u Niš kako bi pomogao u radu poverenika, komentar kao ni informacije o izborima i novim kandidatima nema ni član Izvršnog odbora SNS Bojan Bajagić.

Nemamo informacije, kada budemo imali bićete blagovremeno obavešteni - kaže Bajagić.

Članica glavnog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u telefonskom razgovoru kaže da nema komentar.

Na svakome od nas je da li će nastaviti da radi ili neće, ne mogu da komentarišem lični čin - rekla je Sotirovski.

Da podsetimo, Zvezdan Milovanović je nakon prošlih izbora bio pominjan kao jedan od kandidata za gradonačelnika Niša, a potom i kao kandidat za jednog od ministara u Vladi, ali nije dobio nijednu od tih pozicija.

Osim politike, bavi se i privredom. Porodica Milovanović je u žižu šire javnosti dospela kada je njegov brat Srđan Milovanović otkupio još dve televizije Prvu i O2, nakon što je njihovu firmu kupioTelekom za 190 miliona evra.

Milovanović je pre dve godine preko svoje firme otkupio i ruinirani hotel Srbija u Niškoj banji.

A Srpska napredna stranka, inače, više od decenije u Nišu funkcioniše kao povereništvo, iako je upravo Milovanović rekao još 2016. da bi unutarstranački izbori mogli da budu održani nakon izbora za predsednika Srbije 2017. godine. Do izbora u Nišu nije došlo, pa su niški naprednjaci ušli u 12 godinu postojanja i 12 godina bez održanih izbora za rukovodstvo gradskog odbora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Jugović: I Stamatović će pristupiti SNS i biti u Predsedništvu

Izvor: B92, 12.Maj.2021

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Bratislav Bata Jugović očekuje da će i lider Zdrave Srbije Milan Stamatović pristupiti Srpskoj naprednoj stranci..."Mislim da Šapić nije jedini lider jedne stranke koja će kolektivno da pristupi SNS. Radio sam anketu u Čajetini i prilikom anketiranja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.