Urban fest umesto na pozornicama širom Niša, ove godine u onlajn izdanju

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2020, 12:13

"Urban fest" umesto na pozornicama širom Niša, ove godine u onlajn izdanju

Festival akademskih pozorišta "Urban fest" i ove godine održaće se od 1. do 5. septembra, ali predstave neće biti igrane na otvorenom, već će zainteresovani moći da ih prate na internetu. Kako kažu u niškom Studentskom kulturnom centru, ovaj festival biće rekapitulacija najboljih predstava koje su izvedene u protekloj deceniji na "Urban festu".

Kako saopštavaju iz SKC-a, koji 16. put organizuje "Urban fest", zbog mera prevencije i epidemiološke situacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << neće biti studentskih predstava na otvorenom, već će se one emitovati na Fejsbuk stranici Akademskog pozorišta i SKC-a.

Tokom prethodnih meseci život i navike koje smo imali promenili su se iz korena, a između ostalog, ostali smo uskraćeni za koncerte, festivale, pozorište... Zbog toga smo odlučili da ovogodišnji „Urban fest“ ne smemo da odložimo i da ćemo učiniti sve da publika i u 2020. godini uživa u predstavama akademskih pozorišta. Iako zbog epidemiološke sitacije moramo da budemo na distanci, umetnost će nas okupiti u našem digitalnom teatru – na našim Fejsbuk stranicama - poručuju iz SKC-a.

Ljubitelji pozorišta imaće prilike da pogledaju predstave koje su u protekloj deceniji osvojile nagradu “Ćele kula“, odnosno Gran-pri festivala. Sem prvog dana festivala, svakog dana biće emitovane po 2 predstave.

Tako ćemo napraviti jednu retrospektivu „Urban festa“, i pozorišta iz Kragujevca, Bečeja, Vranja, Banjaluke, sa Fakulteta umetnosti iz Prištine, Fakulteta umetnosti iz Skoplja, i naravno naše niško Akademsko pozorište SKC-a - kažu iz Studentskog kulturnog centra Niš.

Festival će otvoriti film o šest decenija postojanja Akademskog pozorišra, a poslednjeg dana "Urban festa" biće organizovana i tribina “Pozorište kao predskazanje“ o festivalu, glumcima pozorišnom životu tokom pandemije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.