Izvor: RadioCity.rs, 14.Avg.2020, 01:11

Presecanjem žute lubenice uz zvuke pesme Watermelon Men otvoren Nišvil

Direktor Nišvila, Ivan Blagojević otvorio je festival na kreativan način.On je umesto presecanja tradicionalne crvene vrpce odlučio da otvori lubenicu, ali ne čak ni crvenu, već žutu i time označi početak festivala. U pozadini je bend svirao poznatu melodiju Watermelon Man Henrija Henkoka, a izvođači su za ovu priliku izveli performans.
Muzičko scenski performans i bicikl za sedam osoba je omaž svim manifestacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << koje su otkazane ove godine kako one kulturno umetničkog tipa, tako i zabavnog, pre svega vašari i sabori. Ovo je omaž svim umetnicima i muzičarima koji su ostali bez posla, rekao je Blagojević.

Bilo je dosta izmena u programu festivala. Igor Butman, poznati ruski džez muzičar, otkazao je dolazak na festival. Nastup je bio zakazan za subotu, a njegovo mesto zauzeće drugi izvođač. Iako će programi biti skraćeni, publika će iz svojih domova moći da prati raznovrstan umetnički kolaž.
Više od 30 različitih sadržaja uključujući pozorišne predstave, filmske projekcije i likovne performanse, kao i 20 koncerata pratećeg i glavnog festivalskog programa publika će moći da pratiti uživo putem linka: http://nisville.com/live-stream/
Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, glavni deo festivala biće organizovan u prisustvu publike od 17. do 20. septembra ove godine, u suprotnom će biti odložen za period od 12.do 15. avgusta 2021. godine.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.