Četiri nagrade za predstavu niškog Akademskog pozorišta na festivalu “Lektirići ex YU fest“

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2020, 09:25

Četiri nagrade za predstavu niškog Akademskog pozorišta na festivalu “Lektirići ex YU fest“

Psihološka drama o ljubavi, brizi i požrtvovanju Miris života unazad reditelja Dušana Matejića na Međunarodom festivalu za decu i mlade je po oceni žirija imala najbolju mušku ulogu, kao i najbolju scenografiju i kostim, navode iz Studentskog kulturnog centra. Osvojila je, kažu, i drugu nagradu za najbolju predstavu u celini.

Kako navode iz SKC-a, predstava publiku vodi kroz život gospođe Roze, bivše prostitutke koja je otvorila prihvatilište za decu prostitutki, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ali je zbog njene bolesti mnoga deca napuštaju i odlaze u nove domove, dok sa njom ostaje Momo.

Po oceni stručnog žirija, nagrada za najbolju mušku ulogu na festival dodeljena je Nemanji Nikolovskom, za ulogu Mome - navode iz SKC-a.

Za ovu uloga reditelj Matejić ističe da je poput Malog princa, ali onog koji je zaprljan egzistencijalnim i individualnim muljem.

Momo je istraživač života, dete i starac… Možda mudrac, a možda psihički nestabilno mlado biće. Njegovo postupanje u odgovornim situacijama daje nam odgovor – kaže o ovom liku reditelj.

U predstavi igraju Jovana Đorđević, Nemanja Nikolovski, Milan Stamenković, Igor Ivanovski, Nemanja Dimitrijević, Milica Kostadinović, Anastasija Rančić, Ptar Ščepihin i Nevena Petković.

I pored epidemiološke situacije i nemogućnosti da uživo zaigraju svoje predstave, iz SKC-a ističu da su ponosni što glumci osvajaju publiku i žiri širom zemlje.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Predstava Akademskog pozorišta iz Niša osvojila četiri nagrade

Izvor: Megafon.co, 26.Nov.2020

Predstava Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš “Miris života unazad”, u režiji Dušana Matejića, osvojila je četiri nagrade na Međunarodnom festivalu za decu i mlade “Lektirići ex YU fest”.. Po oceni stručnog žirija, nagrada za najbolju mušku ulogu na festivalu dodeljena...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.