Zelena zona Nišvila - kvizovi znanja, točak sreće i upoznavanje sa prirodom

Izvor: JužneVesti.com, 07.Avg.2019, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelena zona "Nišvila" - kvizovi znanja, točak sreće i upoznavanje sa prirodom

Tokom Nišvila u jednom uglu Tvrđave, kod Vodene kapije ka Jagodin mali, građani će imati priliku da se upoznaju sa zaštićenim područijima i prirodnim atrakcijama Srbije, a moći će da učestvuju u edukativnim igrama i kvizovima. Festivalska Green zona traje od 20 do 23 sata tokom glavnog programa Nišvila - od 8. do 11. avgusta.

Zavod za zaštitu prirode Srbije je zadužen za >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << organizaciju ovog zelenog kutka, gde će posetioci moći virtuelno da obiđu prirodne lepote.

Dodaju da će tamo biti organizovan Zeleni bioskop u okviru koga će biti emitovani spotovi i prilozi o zaštićenim područjima i prirodnim atrakcijama. Osim toga, moći će da prođu Stazu znanja "Svet divljine". To je, objašnjavaju, obrazovna staza na kojima će biti izloženi eksponati retkih i ugroženih vrsta životinja.

Posetioci Zelene zone festivala koji u najbržem roku prođu stazu i nakon prolaska staze mogu da nabroje bar tri vrste koje su prepoznali na stazi dobiće prigodne olovke - navode iz Zavoda.

Osim ove, posetioci će moći da prođu i kroz stazu o biljkama - "Zasadi pa se iznenadi". Posetioci Zelene zone imaće priliku da učestvuju u nagradnoj igri i kvizu Točak sreće za prirodu, a glavna nagrada biće petodnevni boravak na Tari.

U zavisnosti na koje polje (od 16 mogućih) točak sreće stane, učesnik će dobiti pitanje i ukoliko tačno odgovori i nagradu predviđenu za to polje. Nagrade će biti izdanja Zavoda. Glavna nagrada je 5 dana u NP Tara u objektu Zavoda - Tara centar - navode organizatori.

U Zelenom kutku biće i info pult na kome će biti predstavljene akcije za prirodu, u okviru kojih se promovišu prirodne vrednosti i apeluje na potrebu očuvanja prirode, kao i promotivni materijal o prirodnim dobrima.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.