Zaštitnik gradjana preispituje žalbe Nišvila

Izvor: Beta, 11.Feb.2014, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik gradjana preispituje žalbe Nišvila

BEOGRAD, 11. februara 2014. (Beta) - Zaštitnik gradjana Saša Janković zatražio je objašnjenje Ministarstva kulture i informisanja povodom poništavanja odluke o sufinansiranju festivala Nišvil, saopštila je u sredu uprava te manifestacije.

Kako se u saopštenju navodi, Janković je objašnjenje Ministarstva kulture i informisanja dostavio organizaciji festivala i zatražio mišljenje o tim stavovima, a nakon toga odlučiće da li će pokrenuti postupak protiv resornog ministarstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Festival Nišvil obratio se zaštitniku gradjana, nakon što je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac poništio odluku bivšeg ministra Bratislava Petkovića da se iz budžeta Srbije za tu manifestaciju izdvoji tri miliona dinara.

Tasovac je u obrazloženju odluke naveo da festival Nišvil ne ispunjava ni tri od neophodna 14 kriterijuma koje propisuje Pravilnik o sufinansiranju kulturnih manifestacija, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zaštitnik građana preispituje žalbe "Nišvila"

Izvor: Blic, 11.Feb.2014

Zaštitnik građana Saša Janković zatražio je objašnjenje Ministarstva kulture i informisanja povodom poništavanja odluke o sufinansiranju festivala Nišvil, saopštila je uprava te manifestacije. Saša Janković..Kako se u saopštenju navodi, Janković je objašnjenje Ministarstva kulture i informisanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.