Izvor: RTV 5, 13.Avg.2012, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri iz cele Evrope na Nišvillu (video)

Zahuktavanje pred Nišville džez festival je počelo, izložbe, koncerti na keju, matine stejdž u centru grada, uvešće publiku u zvanični program koji počinje 16. avgusta u Niškoj tvrjdavi. A u Niš ne pristižu samo učesnici i posetioci, već i stotine mladih volontera iz cele Evrope.
“350 volontera dolazi u Niš, 40 ih je iz inostranstva, iz Irske, Nemačke, Albanije, iz zemalja bivših jugoslovenskih republika”, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << kaže Marjan Cvetković, koordinator volonterskog programa.
Volonteri koje će Nišlije, gosti i publika tek upoznati, biće na svakom koraku u gradu, i na raspolaganju svima koji dolaze na Nišvill. Iako su to uglavnom jako mladi ljudi, većina njih ima bogato isustvo sa sličnih medjunarodnih manifestacija.
“Neki od njih dolaze zato što se bave muzikom, pa im je to jako blisko, drugi dolaze zbog druženja i sticanja novog iskustva. Uglavnom su to srednjoškolci i student, od 16 do 24 godine u proseku, jer Zakon o volontiranju dozvoljava da najmladji volonteri mogu da imaju 15 godina”, kaže Marjan Cvetković.

U utorak na Nišvillu, na river stejdžu nastupa Dado Topić, u sredu su za raspoloženje zaduženi Boban i Marko Marković, a prve festivalske večeri, na zvaničnom program su Žan Lik Ponti, Džon Patituči, Osibisa.
 

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.