Viva Vox osvojio publiku Nišvila

Izvor: B92, 17.Avg.2014, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viva Vox osvojio publiku Nišvila

Pretposlednje veče Nišsvil džez festivala obeležili su vokali, koji su, po reakcijama publike, bacili u senku inače izvrsne instrumentaliste.

Kao što se i očekivalo beogradski "a capella" hor "Viva Vox" izazvao je opšte oduševljenje posetilaca, koje se može uporediti samo sa nastupom Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića.

Poznate pesme, odličan scenski nastup i besprekorni glasovi bili su kjuč uspeha na ovom koncertu.

Raznovrstan repertoar "Viva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vox" obeležili su za početak ERA, Rammstein, Prodigy, domaća muzika i Fredi Merkjuri za kraj.

Originalni džez zvuk publici su priuštili i članovi benda "Epirikal" iz Velike Britanije.

Teško je bilo svirati nakon nastupa "Viva Voxa", ali su "Mop Mop" to ipak učinili, a odmah nakon njih i "Estudiantina Ensemble", koji su na zagrevanju već imali nastup na keju.

Iz večeri u veče broj posetilaca Nišvila raste, a prostor ispred glavne bine bio je popunjen do poslednjeg milimetra.

Festival se završava u nedelju, kada će nastupiti i originalni "Blues Brothers band", a zatvoriće ga niška grupa "Proces".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.