Večeras na Nišvilu predstava na engleskom i komad iz Hrvatske

Izvor: JužneVesti.com, 08.Avg.2022, 11:09

Večeras na Nišvilu predstava na engleskom i komad iz Hrvatske

Teatarski program četvrte večeri Nišvila upotpuniće predstave "Balkan Bordello" Ateljea 212 i teatra La MaMa iz Njujorka, kao i komad "Obaveza" Cirk teatra iz Zagreba. Ispred Džez muzije nastupiće bendovi Mokri jazz i Voodoo. Treće veče prošlo je uz dve predstave i muziku dva benda.

Drugo veče Nišvila; foto: Zoran Ćirić

Predstava "Balkan Bordello" se izvodi na engleskom jeziku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa prevodom na srpski, a zasnovana je na Eshilovoj trilogiji Orestija.

Komad se, uz crni humor, bavi samom potkom balkanskog temperamenta, prati morbidnost ljudske duše i osvetljava glupost i naivnost jednog razdoblja izgrađenog na nasilju, netrpeljivosti i mržnji. Likovi drame prepuštaju se sudbini i gotovo nesvesno upadaju u zamku nezadovoljstva i razaranja - piše u opisu predstave.

Drugo veče Nišvila; foto: Zoran Ćirić

Uloge tumače Svetozar Cvetković, Oni Džonson, Džordž Drens, Judžin d Pudžin, Ivan Mihailović i drugi.

Komad će biti izveden na amfiteatru na Nišavi od 20:30.

Kod Beogradske kapije u Tvrđavi, od 22 sata, posetioci će moći da pogledaju predstavu "Obaveza" Cirk teatra iz Zagreba.

Drugo veče Nišvila; foto: Zoran Ćirić

Ispred Džez muzeja nastupiće Mokri Jazz od 20 sati i Voodoo sat vremena kasnije.

Druge večeri Nišvila okupljeni su ispred Džez muzeja mogli da uživaju uz zvuke bendova Supersolid i Opposite way.

U okviru teatarskog programa, na Amfiteatru je bila izvedena predstava "Scooootch!" francuskog Les nouveaux ballets du Nord-Pas de Calais, a na Green Stage-u, iza spomenika Milanu Obrenoviću, glumci Dah teatra iz Beograda odigrali su komad "Drveće pleše".

Drugo veče Nišvila; foto: Zoran Ćirić
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

"Balkan Bordello" na "Nišvilu" - predstava koja je ujedinila Beograd, Prištinu i Njujork

Izvor: JužneVesti.com, 08.Avg.2022

"Epska priča za doba ludila u kojem trenutno živimo" - opis je predstave "Balkan Bordello" koju će večeras na amfiteatru na Nišavi izvesti glumci Ateljea 212 i teatra La MaMa. Komad je nastao pre šest godina, a glavnu ulogu tumači i Svetozar Cvetković koji kaže da je ova saga spojila umetnike...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.