Izvor: Blic, 11.Avg.2016, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz podršku NIS-a počeo Nišvil džez festival

Pod sloganom "Nišvil ka novim koridorima", počeo je internacionalni džez festival Nišvil, koji se i ove godine realizuje uz podršku kompanije NIS.

Jedna od najznačajnijih regionalnih muzičkih manifestacija otvorena je večeras nastupom domaćeg muzičkog sastava Naissblue i trajaće do 14. avgusta na otvorenom platou niške tvrđave.

NIS je osmu godinu zaredom zlatni sponzor festivala koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će tokom četiri dana trajanja okupiti 660 muzičara iz raznih krajeva sveta.

Bogati muzički program činiće 110 koncerata koji će biti održani na 11 bina, a očekuje se da će u zvucima džez muzike uživati više od sto hiljada posetilaca.

Jedinstven spoj balkanske muzičke tradicije i svetske džez scene koji već dugi niz godina neguje Nišvil, čine ovu muzičku manifestaciju prepoznatljivim promoterom pozitivne energije i multikulturalizma.

NIS se na ovogodišnjem Nišvilu predstavlja pod sloganom "Energija koja pokreće", koji na pravi način oslikava spremnost i usmerenje kompanije da podstiče prave društvene vrednosti, kao i posvećenost promenama na bolje.

Kao društveno-odgovorna kompanija, NIS pruža podršku internacionalnom džez festivaly Nišvil i na taj način doprinosi razvoju kulture i unapređenju zajednice u kojoj posluje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.